Бизнесменът Божков не ме е финансирал. А и защо ли

...
Бизнесменът Божков не ме е финансирал. А и защо ли
Коментари Харесай

Манолова: Ще се срещна с Борисов и на изборите, и в съда, а беквокалът му Симеонов давам на съд

Бизнесменът Божков не ме е финансирал. А и за какво ли би ме финансирал? Той е получавал цялостно обслужване от ръководещата партия ГЕРБ, пишат му закони и му ги внасят в Народното събрание. Той си има и личен финансов министър, който му оказва цялостен съпорт. Това съобщи пред Българска национална телевизия Мая Манолова, водач на Гражданската платформа Изправи се.БГ, като уточни, че думите на заместник-председателя на Народното събрание Валери Симеонов са неистина и по тази причина го дава на съд.

„ Ще се срещна с Борисов и на изборите, и в съда, а беквокалът му Симеонов давам на съд”, уточни тя.

Манолова настоя депутатите да създадат анкетна парламентарна комисия, която да изследва обширно събитията към другарството на предприемача, премиера Борисов, финансовия министър Горанов и партията му, като подсети, че на изборите претендентът на обслужващата предприемача партия ГЕРБ е била Йорданка Фандъкова.

„ Да си ревизират лобистките им закони, да се върнат във времето обратно, с цел да се откри всеки финансов министър какво е правил. Самият Горанов е финансов министър следващ мандат, а Борисов е министър председател от над 10 години”, уточни тя и добави, че е добре тази комисия да ревизира дали това другарство не е почнало още през 1996-97-ма година.

"Настоящият финансов министър се е срещал, както излиза наяве ежемесечно с предприемача. Договорките за срещите са техни, те си приказват на малко име, срещали са се в кабинета на този министър. И всичко това е обществено притежание. И за какво с този въпрос никой не се занимава? ", попита Манолова и прикани партиите в Народното събрание да създадат анкетната комисия незабавно.

Мая Манолова напомни, че тези другарски връзки са коствали на данъкоплатците 700 млн. лв., тъй като това е сумата, за която е признал самият министър на Борисов, че е несъбрана от Комисията по хазарта по отношение на лотарията на предприемача.

„ Липсата на тези 700 млн. е приета, жителите имат право да знаят и ние отново питаме къде са парите, както и да ги убеждавам, че ще има ревизия”, сподели още водачът на „ Изправи се.БГ”. Тя предизвести, че в случай че в този момент депутатите не го създадат, след изборите жителите ще създадат цялостна проверка.

Според нея офанзивите против „ Изправи се. БГ” и самата Манолова са почнали яростно след 23 май, когато тя съобщи, на митинг пред Министерския съвет, че ще се яви на изборите с упоритостта за цялостна проверка на 10-годишното ръководство на Борисов и с цел да се види къде са парите на хората, които той ръководи през миналото десетилетие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР