Бизнесът във Варненско търси електротехници и кадри за туризма. Това

...
Бизнесът във Варненско търси електротехници и кадри за туризма. Това
Коментари Харесай

Бизнесът търси електротехници и кадри за туризма

Бизнесът във Варненско търси електротехници и фрагменти за туризма. Това излиза наяве от втората подред анкета измежду 123 работодатели за потребностите им от работна ръка.

Проучването бе проведено от регионалната администрация, а резултатите бяха показани на съвещание на непрекъснатата комисия по претовареност към Областния съвет за развиване. Данните сочат, че компании от Варненско възнамеряват да открият общо 2463 работни места. Една трета от позициите са в туризма – за камериерки, готвачи и сервитьори.

Търсят се още водачи, медицински сестри, а най-вече компании са оповестили, че ще им трябват електротехници. Плановете са да се разкрият 38 места за хора с такава подготовка. Въпреки че туризмът остава предпочитан бранш на пазара на труда, две трети от работодателите са оповестили, че ще наемат чиновници за непрекъсната претовареност, а едвам 8,4% – за напълно сезонна. Всяка пета компания няма потребност даже и от един служащ без подготовка. Такива фрагменти се търсят най-вече в преработващата индустрия, сподели изследването.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР