Бизнесът търси нови възможности за оптимизира процесите си с помощта

...
Бизнесът търси нови възможности за оптимизира процесите си с помощта
Коментари Харесай

Не се очаква новите технологии да отнемат работни места


Бизнесът търси нови благоприятни условия за усъвършенства процесите си благодарение на високите технологии
(снимка: CC0 Public Domain)

Н авлизането на новите технологии няма да докара до отпадане на работни места, обявиха специалисти по време на онлайн конференцията Tech of Tomorrow, която се излъчи онлайн в уеб страницата на Investor.bg.

„ Проучвания демонстрират, че съдействието на хора и машини усилва продуктивността с съвсем 75%. Така че хората ще продължат да работят по тези процеси в близкото бъдеще ”, сподели Лучиан Диакону, управител за развиване на продажбите в Universal Robots A/S, Румъния и България.

По неговите думи, машинното образование се употребява от ден на ден, а единствено в някои случаи за да размени хората оператори с машини. Колаборативните роботи набират мощ и ще стават все по-популярни, защото освобождават хората от досадните повторяеми процеси, давайки опция за повече творчество.

В изискванията на пандемията от COVID-19 бизнесът в България и света търси нови благоприятни условия, с цел да усъвършенства процесите си благодарение на новите технологии. Изкуственият разсъдък, виртуалната и добавена действителност са част от инструментите, с които фирмите могат да реализират положителни резултати.

Индустриалният интернет на нещата се оказва от огромна изгода за компании като Schneider Electric по време на изключителното състояние, наложено поради COVID-19. Още през март компанията знае, че с помощта на новите технологии ще може да работи два-три месеца без да е належащо чиновници да вървят в завода в Пловдив.
още по тематиката
„ Успяхме да запазим цялото произвеждане в Пловдив без никакви спирания с помощта на IoT решения и на обстоятелството, че заводът е задоволително интелигентен ”, съобщи инж. Калоян Георгиев, проектант IoT решения в Schneider Electric България.

Още една технология излиза на напред във времето при избора на оптимизация на процесите – изкуственият разсъдък. Според цифровия продуктов управител за нови сили и нововъзникващи цифрови технологии в Shell Research – Фреди Дарбишър, изкуственият разсъдък разрешава на Shell и промишлеността, в която тя оперира, да направи активите си по-ефективни.

Освен това тази нова технология ще помогне за понижаване на въглеродния отпечатък и ще нарежда енергийния преход. Друго приложение на изкуствения разсъдък в Shell е обвързвано с откриването на дребни проблеми и решаването им преди да станат огромни и да донесат вреди на компанията.

„ Смятаме, че изкуственият разсъдък ще навлезе във всеки артикул, услуга или решение, което Shell ще предлага отсега нататък на пазара. Има голям капацитет, който изкуственият разсъдък крие ”, разяснява Дарбишър.

Новите технологии трансформираха пазара и потребителското държание. Стефан Коларов, действен шеф на eMAG България, съобщи, че коронакризата е нараснала три пъти броя на разплащанията с карта и точно този способ на заплащане става желан за клиентите.

Мнението му поддържа и основният изпълнителен шеф на Sirma BC Цветомир Досков, съгласно който огромна част от потребителите са се насочили към използването на разнообразни платежни принадлежности.

„ Голяма част от консервативните консуматори, които съзнателно не са желали да употребяват нови платежни принадлежности, са били принудени от COVID-19 да посегнат към такива. А когато опитът им с тях се е оказал добър, това е добра причина да продължат да ги употребяват и в бъдеще ”, съобщи Досков.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР