Бизнесът поиска отлагане на срока за смяната на касовите апарати

...
Бизнесът поиска отлагане на срока за смяната на касовите апарати
Коментари Харесай

Горанов: Срокът за смяна на касовите апарати и софтуера може да бъде удължен

Бизнесът изиска отсрочване на периода за промяната на касовите апарати и на софтуераза отчитане на приходите от продажбите в действително време. Според Наредбата на приходната организация, това би трябвало да стане до края на март. Но нито компаниите, нито софтуерните компании могат да се оправят във закрепения период. В отговор, финансовият министър Владислав Горанов съобщи, че не изключва удължение на периода, съобщи БНР.

Според бизнеса наредбата на приходната администрация, чиято цел е битката със сенчестата стопанска система е несъстоятелна и разкрива търговски секрети. Затова търговците се оповестиха за корекция на някои нейни текстове и отсрочване на осъществяването ѝ във времето.

" Наистина е належащо време на бизнеса, с цел да се оправи и със софтуерите, и с фискалните устройства и което е най-важно - с организацията на самата работа ", сподели финансовият шеф на Стопанската камара Станислав Попдончев.

Министърът на финансите Владислав Горанов, който бе поканен на полемиката, само че не участва, отговори след това.

" Ако се окаже, че обективно не могат да се оправят, ще проявим еластичност, несъмнено, в това отношение, тъй като не можем да рискуваме комерсиалният оборот ". Министърът бе безапелационен, че предмет на разискване е единствено срокът, в който новите условия да влязат в действие, само че не и промени в самата разпоредба.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР