Бизнесът обвини законодателната власт за отлагането на членството на България

...
Бизнесът обвини законодателната власт за отлагането на членството на България
Коментари Харесай

Бизнесът обвини партиите в 48-ото НС, че са саботирали влизането в еврозоната

Бизнесът упрекна законодателната власт за отлагането на участието на България в еврозоната. Според оценката на работодателските организации политическите сили в Народното събрание са саботирали процеса и по този начин страната ни е изпуснала неповторим исторически късмет да реализира тази цел.

" Силната стопански и политически страна минава през участието в еврозоната ". Това сподели пред БНР ръководителят на Българската стопанска камара Добри Митрев.

Той акцентира, че бизнесът остава с вярата, че България ще успее да извърши критериите за участие.

" За стабилността на обществото ни, на приходите на жителите и на обществените финанси е значимо оптимално да се придържаме към критериите на еврогрупата и еврозоната ".

Според Митрев не толкоз инфлацията, а неналичието на предпочитание на политическата класа да приемем нужните закони, тъй че България да бъде част от еврозоната, е огромният проблем.

" Това закъснение ще води до това инфлацията у нас да бъде по-висока. Възможността в този интервал (до присъединението ни в еврозоната), който не се знае какъв брой дълъг ще бъде, да притегля вложения, да има по-ниски лихвени проценти, да икономисва средства, които би дала за превалутиране, да има непоклатимост... ще пропуснем.... Т.е. лишаваме цялото ни общество за неустановен интервал от време да има опция доста по-бързо да доближи равнищата на средноевропейските приходи ".    

Председателят на БСК посочи, че бизнесът ще се оправи с по-големи старания и с повече запаси, които ще би трябвало да влага, тъй като ще продължи да има по-високи лихвени проценти, а бизнесът се движи най-много от кредитната система. 

" Надявам се в идващия парламент да има разсъдък и конфигурация в политическите партии, че националният интерес на България би трябвало да бъде над всичко, а националната ни цел е да имаме мощна стопански и политически постоянна страна, в която хората да живеят добре, с цел да има благополучие за цялото ни общество ". 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР