Бизнесът на Acer расте, стимулиран от AI приложенията и здравословното

...
Бизнесът на Acer расте, стимулиран от AI приложенията и здравословното
Коментари Харесай

Acer бележи ръст за девети пореден месец


Бизнесът на Acer пораства, подтикван от AI приложенията и здравословното ръководство на инвентара в каналите за търговия на дребно (снимка: Acer)

Тайванският производител на компютри Acer разгласи консолидирани доходи за март 2024 година в размер на 27,482 милиарда NT$ (приблизително 855 милиона щатски долара), което е 70,5% месечно и 13,8% годишно нарастване.

Със тласък от AI приложенията и здравословно ръководство на инвентара в каналите за търговия на дребно, месечните доходи на Acer бележат годишен растеж за девет поредни месеца. Консолидираните доходи за първото тримесечие доближиха 58,828 милиарда NT$, което е растеж от 12,1% на годишна база.
още по темата
Оперативните акценти включват 10,7% годишно нарастване на приходите от портативни компютри през първото тримесечие, 12,3% нарастване при настолните компютри, 9,5% растеж за гейминг продуктите и 10,1 % нарастване на хромбуците.

Стратегията на Acer за основаване на голям брой бизнес мотори за напредък продължава да носи плодове. Дейностите, които не са свързани с компютри и екрани, генерират 29,4% от приходите на компанията през първото тримесечие.

Що се отнася до нововъзникващите бизнеси в инкубация, дъщерната компания Altos Technology, която се концентрира върху AI сървъри и работни станции, бележи 63,5% нарастване на приходите на годишна база през първото тримесечие.

Производителят на домашен уреди Acerpure, друга компания от групата, реализира растеж от 11,8% на годишна база, до момента в който доставчикът на решения за образован трафик Acer ITS записва 44,0% нарастване на приходите през първото тримесечие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР