Бизнесът гледа със страх към 2021 г. - тя ще

...
Бизнесът гледа със страх към 2021 г. - тя ще
Коментари Харесай

Алибегов: Бизнесът гледа със страх към 2021 г.

" Бизнесът гледа със боязън към 2021 година - тя ще бъде неразбираема, започваме с неработен първи месец. Искаме да отворим на 1 февруари и повече да не ни затварят. "

Това съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

По мотив предлагането на Марияна Николова заведенията за хранене в хотелите да работят и след 12 часа на Нова година, Алибегов съобщи, че не схваща с какво техните заведения са по-опасни от тези в хотела.

По думите му са очаквали да се вземат по-строги ограничения, щом не са им разрешили да отворят след 21 декември. Сега ресторантьорите се притесняват, че след 31 януари може да се случи същото и заведенията да не бъдат отворени.

" Защо не се затвориха нехранителните магазини и да се оставят единствено жизненоважните неща? Ние нямаме пояснение. Нямаме и изясненост какво отварят след 31 януари ", акцентира Алибегов.

Според него ще има неконтролируемо празнуване на Нова година и е допустимо в средата на януари да имаме нов взрив на инфектирани.

Алибегов уточни още, че няма по какъв начин да се възползват от мярката 60/40, когато заведенията са затворени и не работят. А по думите му мярката 24 лв. дневно за чиновниците е неуместна.

" Целта е да се понижат случаите на разпространение на болестта и бизнесът да стартира да работи. Икономическата загуба е тази, която притиска обществото доста по-силно, в сравнение с развиването на пандемията. В България не сме получили отплата, нямаме изясненост какви пари ще получим ", разяснява доцент Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

Той посочи, че на 31 декември и 1 януари у нас ще има 1 млн. празни кревати и над 40 000 ресторанта, които няма да работят. По думите му Националният действен щаб принуждава популацията да бъде затворено в дребни и тесни пространства.

" Младите хора нямат личен дом, живеят със своите родители. Имаме 1 млн. празни кревати в хотелите и принуждаваме хората да се съберат в дребни пространства. По отношение на стопанската система хората са в извънредно тежко положение. Корабът потъва. Искаме явен отговор от министъра на опазването на здравето какви пари ще получат хората на Нова година - тези, които са лишени от възнаграждение ", настоя доцент Драганов.

Според него е належащо основаването на стопански щаб. Министрите не виждат, че младежите имат потребност да бъдат дружно, счита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР