Бизнесът е изключително загрижен от бавното темпо на преговорите и

...
Бизнесът е изключително загрижен от бавното темпо на преговорите и
Коментари Харесай

Най-големите сдружения на бизнеса в ЕС призоваха Лондон да побърза, за да не избягат компаниите

" Бизнесът е извънредно угрижен от бавното движение на договарянията и неналичието на прогрес ", сподели Ема Марчегалия (на челен план), президент на BusinessEurope

Още по тематиката
Барние: Европейски Съюз се готви за опцията да няма договорка за Брекзит
от Дневник,13 ное 2017
Четиридесет депутати от Консервативната партия желаят оставката на Мей поради Брекзит
от Дневник,12 ное 2017 За пръв път Мей се срещна с организации от Европа.
Британският министър председател Тереза Мей би трябвало да форсира договарянията с Европейския съюз, в случай че желае да избегне евакуиране на компании от страната. Това обявиха в понеделник на среща с нея на " Даунинг стрийт " 10 водачите на най-големите сдружения на фирмите в Европа измежду растящи терзания, че отдръпването на Англия от Европейски Съюз след година и половина може да стане без договореност.

Мей предложения представители на 15 бизнес сдружения от Англия и останалите страни от Европейски Съюз, с цел да ги убеждава да не напущат страната и да поддържат тактиката ѝ в договарянията за Brexit. Но на диалозите тя е чула следващите апели да даде повече изясненост по трите най-деликатни въпроса: договарянето на сумата, която Лондон ще заплати за напускането, споразумяване правата на жителите на Европейски Съюз, живеещи във Англия, и какъв ще е статутът на границата с Ирландия, споделя Reuters.

Групата се срещна и с трима министри и съгласно Дани Маккой, началник на Конфедерацията на ирландския бизнес и работодателите (IBEC), са им били показани проекти за съглашение за свободна търговия, в това число безмитен режим и неявяване на регулаторни бариери. " Това беше едно от най-конкретните неща, излезли от полемиката. Днес съм по-уверен, че можем да избегнем " корав Brexit ", добави той.

Премиерът пробва да контракти временен интервал от към 2 години след Brexit в края на март 2019 година, само че в случай че това не стане скоро, някои компании ще задействат аварийните си проекти, които може да включват и овакантяване на страната, добавя организацията.

Каролин Фейрбейрн, общоприет шеф на Конфедерацията на английската промишленост (CBI), показа, че всички участници в срещата са предизвестили Мей за вредите, които страната ще понесе, в случай че си тръгне от Европейски Съюз без съглашение с останалите 27 страни членки. " Ако желаеме да защитим работни места, вложения и виталния стандарт, би трябвало да сторим освен това от изговаряне на сърдечни думи ", добави тя.

През последните месеци зачестиха срещите на Тереза Мей с бизнесмени, бизнес сдружения и ръководители на корпорации, само че след тях те разясниха, че държавното управление споделя малко детайлности за това по какъв начин би изглеждало бъдещото съглашение с Европейски Съюз. Срещата в понеделник бе първата, разширила формата с представители на Германия, Франция, Италия, Испания и други страни, както и на паневропейски сдружения.

Участвалата на диалозите в понеделник BusinessEurope предизвести през октомври, че е " извънредно разтревожена " от бавните договаряния за Brexit, и прикани Лондон да излезе с съответни оферти за ускоряването им. Асоциацията съставлява компании с най-различен размер от 34 страни в Европа, в това число Англия.

Скорошно усмиряване опасенията на бизнеса е доста значимо, защото през 2018 година фирмите към този момент ще вземат съответни организационни и финансови решения за активността си, откакто Англия напусне единния пазар.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР