Бизнес планът на ВиК оператора Кюстендилска вода“ за периода до

...
Бизнес планът на ВиК оператора Кюстендилска вода“ за периода до
Коментари Харесай

Бизнес планът на „Кюстендилска вода“ е върнат за доработване

Бизнес проектът на ВиК оператора „ Кюстендилска вода “ за интервала до 2026 година е върнат след съвещание на осемте общини от района, които са отказали да го одобрят. Повечето от локалните управи не са удовлетворени от качеството на услугите и не са съгласни със заложените цени на питейната вода.

От общините недоволстват най-много от трагичното положение на ВиК мрежата по доста от обитаемоте места и незадоволителното вложение за възстановяване на положението ѝ. Както и на довеждащите водопроводи - изключително към градовете Бобов дол, Кюстендил, Рилския тръбопровод, който обезпечава вода за общините Рила, Кочериново и Бобошево.

Заложеното в бизнес проекта в този му вид не взема решение тези проблеми. За следващ - трети или четвърти път, не беше гласоподаване настояването на Дупница да напусне ВиК асоциацията за района. Токова искане към този момент е внесла и Община Рила.

ВиК-Дупница, което е с над 1 благ лв. отговорности, ще продължава да е със статут на самостоятелно сдружение, само че в асоциацията.

Задълженията на „ Кюстендилска вода “ на стадия са за към 2,5 благ. лв., сдружението има съществени организационни и кадрови проблеми - служащи напущат поради ниското възнаграждение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР