Бизнес лидерите във Великобритания предупредиха за възможно увеличаване на смущенията

...
Коментари Харесай

Британските компании предупреждават за проблеми с доставките по Коледа

Бизнес водачите във Англия предизвестиха за допустимо увеличение на разстройствата с доставките за магазините в навечерието на Коледа и още веднъж настояха държавното управление да помогне на бранша с дефицита на служащи, довел до празни лавици в супермаркетите.

Дефицитът на водачи на камиони, отчасти подбуден от имиграционните правила след Brexit, удари доставките за супермаркети и други търговци на дребно, а проблемите се усилиха, тъй като някои производители на храни и складови оператори нямат задоволително личен състав. Компаниите, от Tesco до Suntory, Britvic и Greggs, са измежду многото, които се борят с огромни разстройства в доставките на стока, написа Financial Times.
Недостиг на работна ръка
Тони Данкер, общоприет шеф на CBI, най-голямата работодателска организация в Обединеното кралство, акцентира дефицита на личен състав, включващ освен водачи на тежкотоварни коли, само че и касапи, строителни служащи, инженери и IT експерти.

" Има ясна потребност държавното управление да бъде гъвкаво и да ползва целенасочени краткосрочни ограничения, които обезпечават неотложно облекчение ", сподели той пред английското издание. Според него държавното управление би трябвало да добави още браншове към своя лист с квалифицирани имигранти, с цел да притегли краткотрайно спомагателни служащи от чужбина, до момента в който британците се обучат.

Ричард Уокър, ръководещ шеф на веригата Iceland, сподели пред BBC, че към 30 до 40 доставки се анулират всеки ден заради дефицит на водачи на камиони, което води до по-празни лавици. Той изрази опасения по отношение на коледните доставки, като се има поради нуждата търговците да стартират да се запасяват за празничния интервал от септември. Позовавайки се на дефицита от предходната Коледа, той добави: " Вече имахме една Коледа, анулирана в последния миг, и няма да е прелестно и тази да е с проблеми. " Той също приканва държавното управление да разреши на търговците на дребно да наемат водачи на тежкотоварни коли от чужбина.

Джон Алън, ръководител на веригата Tesco, също споделя, че може да има " дефицит на места " по Коледа, само че прикани хората да не изпадат в суматоха, когато пазарят. " Много е елементарно да се направи драма от скромна рецесия ", сподели той пред BBC.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР