Бившият №3 в света Григор Димитров ще се изправи срещу

...
Бившият №3 в света Григор Димитров ще се изправи срещу
Коментари Харесай

Друг бивш №3 се пребори за мач срещу Григор Димитров

Бившият №3 в света Григор Димитров ще се изправи против различен тенисист, достигал Топ 3 в ранглистата - Доминик Тийм, във II кръг на шампионата в Уинстън-Сейлъм (САЩ). 31-годишният българин (понастоящем №19 в класацията на АТР) е лидер в схемата от категория " АТР 250 " и по право почива на старта, а 28-годишният австриец (№231) мина трагично през I кръг тази нощ.

В първия си мач на твърда настилка след март 2021 година първенецът от US Open `20 надви над американеца Джей Джей Уулф след поврат с 6:7 (5), 7:5, 7:6 (6) в над тричасова борба, завършила десетина минути след среднощ локално време. Двубоят беше пресечен за близо 2 ч. поради дъжд при започване на решаващия сет, а в края му Тийм трябваше да отразява два мачбола, с цел да стигне до триумфа.

След като играта бе възобновена в третата част, австриецът реализира пробив за 4:2, само че още в идващия гейм позволи рибрейк и представителят на домакините изравни при 4:4. В тайбрека Тийм направи ранен минипробив и дръпна с 4:1 т., само че загуби идващите пет следващи разигравания и Уулф се оказа на крачка от успеха при 6:4 и собствен сервис. Само с цел да последва серия от четири точки за съперника му, поставил завършек на мача след общо 3:09 ч. игра на централния корт.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР