Бившият №1 в тениса Роджър Федерер разкри, че е имал

...
Бившият №1 в тениса Роджър Федерер разкри, че е имал
Коментари Харесай

Федерер: Не знаех дали ще мога да ходя без патерици

Бившият №1 в тениса Роджър Федерер разкри, че е имал съществени подозрения освен за бъдещето на своята професионална кариера, само че и за общото си физическо положение след последната травма. Въпреки това швейцарецът, който на 8 август ще навърши 41 година, е твърдо решен да се завърне на корта още до края на сегашния сезон.

Засега Маестрото от Базел е декларирал присъединяване единствено в един шампионат през 2022 година - този от категория " АТР 500 " в родния си град от 24 до 30 октомври. За последно Федерер игра на " Уимбълдън " през юли 2021 година, когато загуби на 1/4-финал от Хуберт Хуркач. След това той се подложи на няколко интервенции в дясното коляно, измъчващо го хронично.

" Възстановяването протече извънредно постепенно и трудно, само че с добър резултат. Искаше ми се да мога да се върна в игра за тазгодишното издание на " Уимбълдън " само че трябваше да приема събитията и да бъда толерантен. Не изгубвам вяра ", показа Роджър.

Той призна, че му се е налагало да потиска мисли на обезсърчение: " В първите месеци след контузията въобще се съмнявах дали ще проходя обикновено без патерици, прекосих през две интервенции. Преживях извънредно сложни мигове. Битката с травмата е по-трудна от всеки край, който съм играл. "

Сега 20-кратният първенец в Големия шлем към този момент гледа положително на възобновяване си: " От няколко месеца се подлагам на рехабилитация. Изгледите са положителни и скоро се чака да съм изцяло здрав, с цел да мога да стартира интезивни тренировки и да си върна игровата форма. Не желая да се сбогувам с тениса по този метод. Най-хубавото в цялата обстановка е, че съумях да прекарам повече време със фамилията си. "

 

РЕХАБИЛИТАЦИЯ ЗА ЗВЕРЕВ

Настоящият №3 в международната класация Александър Зверев, който идната седмица за първи път в кариерата си ще се изкачи до втората позиция, претърпя сполучлива интервенция на десния си гален. Възстановени бяха три раздрани външни сухожилия след ужасното изкълчване по време на 1/2-финала против Рафаел Надал на " Ролан Гарос " предишния петък.

Засега нито лекарите, нито самият 25-годишен немец се наемат с прогноза какъв брой време ще е належащо за цялостното му възобновяване. Почти несъмнено е, че олимпийският първенец от игрите в Токио 2020 ще пропусне започващия след по-малко от три седмици " Уимбълдън " (27 юни - 10 юли).

" Всички имаме свое лично странствуване през живота. Това е част от моето - написа метафизичен Саша в " Инстаграм ". - Идния понеделник ще стана №2 в света, само че тази заран трябваше да претърпя интервенция. След спомагателни проучвания в Германия получихме удостоверение, че всички три латерални връзки в десния ми гален за скъсани. Операцията беше най-хубавият избор, с цел да мога да се завърна в игра допустимо най-бързо, да се подсигурява, че всички сухожилия ще зараснат вярно, и да възвърна цялостната непоклатимост на ставата. Рехабилитацията ми стартира в този момент и ще направя всичко, което мога, с цел да се завърна по-силен от всеки път. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР