Бившият здравен министър Стойчо Кацаров ще съди Костадин Ангелов и

...
Бившият здравен министър Стойчо Кацаров ще съди Костадин Ангелов и
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров съди Балтов и Ангелов

Бившият здравен министър Стойчо Кацаров ще съди Костадин Ангелов и Асен Балтов поради днешния им брифинг. " На брифинг през днешния ден, Костадин Ангелов и Асен Балтов са популяризирали информация за това, че в интервала 12 май - 10 юни съм бил заемал по едно и също време длъжността министър на опазването на здравето и Председател на ЦЗПЗ. Направени са клевети, че това е закононарушение и ще сезират способените органи ", се показва в позиция на Кацаров.

Кацаров се базира на закона, който гласи, че в случай че едно лице е определено за министър, то би трябвало в едномесечен период да предприеме деяние за преустановяване на присъединяване си ръководството на търговски сдружения и други юридически лица. Аз освен съм подхванал дейности, само че и в действителност съм прекратил присъединяване си в ръководството на ЦЗПЗ на 27 май, когато е извършено общото заседание, вписано в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на 10 юни, споделя Кацаров.
 ГЕРБ нападат Стойчо Кацаров пред КПКОНПИ и Спецпрокуратурата
ГЕРБ нападат Стойчо Кацаров пред КПКОНПИ и Спецпрокуратурата

Сигнал за три контракта с лечебни заведения и осъществени заплащания към тях

" Тъй като и за неспециалист е ясно, че в тази ситуация няма безспорни никакви данни, нито за закононарушение, нито за спор на ползи, смятам, че изказванията на представителите на ГЕРБ съставляват набеждаване по смисъла на член 286 от Наказателния кодекс, който гласи:

Чл. 286. (1) (Изм. - Дъждовни води, бр. 62 от 1997 г.) Който пред подобаващ орган на властта набеди някого в закононарушение, като знае, че е почтен, или показа неистинен доказателства против него, се санкционира за набедяване с отнемане от независимост от една до шест години и с публично неодобрение.

" Следващата седмица ще подам сигнал до профилираната прокуратура за набеждаване, каквото съставлява действието на Балтов и Ангелов ", разяснява Стойчо Кацаров.

Бившият длъжностен министър декларира, че ще понесе опитите на политическа партия ГЕРБ да му отмъстят за изнесените от него обстоятелства за ръководството на страната и лечебните заведения, като го оклеветят и злепоставят пред обществото. " Не скърбя за това и в случай че времето можеше да се върне, отново щях да го направя, тъй като хората заслужават да знаят истината за корумпираното ръководство, донесло толкоз беди на цялото ни население, освен в областта на опазването на здравето ", безапелационен е той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР