Бившият здравен министър д-р Стойчо Кацаров очаква мерките за борба

...
Бившият здравен министър д-р Стойчо Кацаров очаква мерките за борба
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров очаква мерките да отпаднат до месец

Бившият здравен министър доктор Стойчо Кацаров чака ограниченията за битка с разпространяването на ковид у нас да отпаднат до един месец.

" Всъщност това е четвърта вълна. " Омикронът " е доста друг от " Делта разновидността. Вълната, която имахме през октомври беше най-тежката в нашата страна, само че може би най-страшното мина. Предполагам, че ограниченията ще отпаднат и у нас до месец най-вече ", съобщи пред Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър.

По думите му държавното управление се оправя добре с коронавирус рецесията сега.

" Омикрон протича по-различно, визира по-млади хора, протичка по-леко и по-малко хора влизат в болница, тъй че като цяло фокусът се измества не толкоз към лечебните заведения, само че към извънболничната помощ. Вирусът затихва, затихва и ваксинациятаЮ, добави Кацаров.

Според някогашният длъжностен здравен министър у нас увеличеният брой на имунизирани през януари се дължи на хора с бустерна доза, а не на такива, които са си сложили първа игла. Кацаров акцентира, че е с бустерна доза.

Според него лечебните заведения не са сложени в конкурентна среда, което води до изместване на фокуса от самия пациент.

" Случаят във Враца приказва за систематична неточност в цялостната организация на Спешна помощ. Тя се намира отвън болничната и извънболничната помощ и е на друго послушание, на друго финансиране и там взаимоотношенията са прекратени ", разяснява доктор Кацаров случилото се с пациентка във Врачанската болница.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР