Бившият затворник от Видин Благой Чакъров, известен като Чакъра, се

...
Бившият затворник от Видин Благой Чакъров, известен като Чакъра, се
Коментари Харесай

Видински полицаи ограбиха близък на Земунския клан: Олекнах с близо 30 бона, подхвърлиха дрога

Бившият пандизчия от Видин Благой Чакъров, прочут като Чакъра, се оплака пред Lupa.bg, че ченгета са го ограбили. Видинските поллицаи му лишили 15 000 лв., 7 000 евро и 150 грама злато при обиск на къща на жена му Елизабет, твърди крими фигурата. Пред медията Чакъра споделя, че в протокола за обиска, чиновниците на Министерство на вътрешните работи написали, че не са намерили нищо.
В момента известният видински престъпник си търси правата посредством юрист. Той споделя пред Lupa.bg, че ченгетата получили информация, че той разполага със солидна сума пари. Те причакват джипа му, в който се возила и 32-годишната брачна половинка Елизабет и негов другар с прякор Иво Каратиста. В колата им подмятат 350 грама амфетамин.
След това нахлуват през нощта на обиск в къща на жена му, където живее 83-годишна баба. Оказва се, че обискът е противозаконен, тъй като служителите на реда нямат позволение от арбитър, което те получават едвам на идващия ден. Също по този начин нахлуването в къщата става в часово време, в което криминалистите по закон нямат право да щурмуват частен парцел.
Чакъра твърди, че органите на реда прибрали 15 бона, 7 000 евро и 150 грама злато, като в протокола на обиска пишело, че не са разкрили нищо.
Прокуратурата приключва следствието, като твърди, че няма данни за отнети полезности, само че Благой Чакъров и юриста му са безапелационни, че ще се борят да потвърдят истината до дъно.
Ето формалната информация на полицията за акцията:
При профилираната интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с опиати са арестувани трима души, единият от които е 46-годишен от София, осъждан за ликвидиране.
Акцията е извършена на 3 юли, в нея е взел участие и бранш “Кобри ” при Столична дирекция на вътрешните работи. Униформените наблюдавали “мерцедес ”, който стопират в региона на “Петрохан ”. В колата с изключение на водача били мъж на 37 години и жена на 32.
При претършуване в колата е открит плик с 305 грама бяло прахообразно вещество, дало присъщата реакция за амфетамин при осъществения полеви тест. Тримата са арестувани с полицейска заповед до 24 часа. Материалите са докладвани на прокуратурата и работата по случая продължава.
Чакъра излежаваше дългогодишна присъда за ликвидиране. Смяташе се за доближен до именития Земунски клан, само че след това скапва връзките си с хората от сръбската формация.
Последно Чакъров лежеше в пандиза в „ Кремиковци “. Там той се ползваше с най-големи привилегии. Работеше на служебния паркинг на администрацията, като отговаряше за пропусквателния режим на паркинга и вдигаше бариерата на КПП-то на затворническото общежитие.
Кой е Чакъра
На 26 май 2005 година е разстрелян Иван Иванов, водач в една от най-големите петролни компании в страната. На мястото на престъплението е участвал още един човек – близкият другар на Чакъра – Слав Каменов, който се трансформира в прокурорски очевидец.
Името на Чакъра се спряга като един от наркобосовете, който управлява трафика на хероин от Турция за Западна Европа.
Звездата на Благой Чакъров изгрява още в гимназията. Майка му е родом от видинското село Раброво, а татко му от Кърджали. Чакъра е роден в Кърджали, приключва спортното учебно заведение в града с профил кану каяк. Младата вяра в спорта се среща с Иво Карамански. Соченият за Кръстник на българската мафия върти ресторант против блока, в който живее Чакъра.
Самият Карамански също е каякар. Чакъра се сприятелява със сина на Мишо Царя Манол по прякор Монката. След раздялата сред майка му и татко му, стартира видинския интервал от живота на Чакъра.
15 август 1999 година В квартал Аспарухово във Варна е отседнал норвежецът Ааре Солнхейм. 22-годишният по това време Благой Чакъров е в града дружно със своя прочут Константин Друмев. Двамата завързали диалог с норвежеца и му предложили като продажница Димитринка Кънева. Тя сипва в питието му „ Паркизан “ и когато норвежеца заспива тримата му вземат пари диаманти и облекла на обща стойност 18 хиляди лева
26 януари 2001 година При инспекция на автомобила на Благой Чакъров са открити 76 подправени банкноти по 20 лева В обвинителния акт четири години по-късно е записано, че Чакъра е желал от свои хора да ги пласират по магазините във Видин. От този миг Чакъра стартира да превзема териториите на локалните бандити.
Опитва се да влезе в бизнеса с трафик на опиати и контрабандата на цигари.
Тъй като родното село на майка му е на границата, той има контакти със сърби. Животът го среща и с представители на именития Земунски клан. Сръбските бандити от лъскавия квартал Земун станаха международно известни, откакто проведоха покушението против сръбският министър председател Зоран Джинджич през 2003 година
Интересите на Земунския клан в подземния свят се разгръщат в съвсем всички сфери. Държат и канала за трафик на хероин през българо-сръбската граница.
Чакъра споделя, че през октомври 2012 година в Аликанте в прилежащ на някогашната му брачна половинка парцел е задържана дамата на Лука Бойович – Барбара, неговият брат Никола и още 20 души от Земунския клан. Няколко месеца по-късно Никола е разстрелян в Белград. Лука Бойович сега се смята за глава на Земунския клан.
След покушението на плевенския арбитър стартира профилирана интервенция по задържането на групата към Благой Чакъров – Чакъра. Финалът на незаконната кариера идва когато е разстрелян водач на една от най-големите петролни компании. Чакъра към този момент 10 година твърди, че е наказан незаслужено и упреква локални прокурори и служители на реда че са го нагласили.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР