Бившият защитник на Интер и националния отбор на Италия по

...
Бившият защитник на Интер и националния отбор на Италия по
Коментари Харесай

Бившият италиански национал Давиде Сантон прекрати кариерата си на 31 години заради множество контузии

Бившият бранител на Интер и националния тим на Италия по футбол Давиде Сантон разгласи, че приключва спортната си кариера на 31-годишна възраст поради непрекъснатите проблеми с травми.

Футболистът прекара последните четири години в Рома, само че не съумя да запише нито един мач под управлението на Жозе Моуриньо през сезон 2021/2022. Сантон има осем срещи за представителния отбор на Италия сред 2009-а и 2013-а и два пъти завоюва купата в Серия А с тима на Интер по време на първия от двата си престоя в клуба.

Контузиите обаче се отразиха съществено на кариерата на италианеца, който разгласи решението си в изявление за изданието Tuttomercato.

„ Принуден съм да спра да играя. Не е поради това, че нямам предложения или нещо друго, а поради тялото ми. С толкоз доста травми в предишното просто не мога да понеса повече. Не желаех да стигам до този миг, само че би трябвало. Преминах безкрайни проби и съвещания, само че нищо не може да се направи. Все още мога да вървя, само че това не е задоволително за професионален състезател. Ако продължа да упорствам, ще пожертвам да се нуждая от протези. Лявото ми коляно просто го няма, а това ме стопира да върша много неща. Дясното коляно, след три интервенции, даже и при леко натоварване се подува и не мога да го свия. Всички травми идват от там, тъй като по този начин се натоварва повече лявото “, изясни Давиде Сантон.

Той записа единствено 42 мача в Серия А за четирите сезона с Рома и бе упрекнат от някои почитатели, че е отказвал трансфер, с цел да печели елементарно заплатата си на „ Стадио Олимпико “.

„ Не съм отказал на никой. Просто в никакъв случай нямаше да мина медицинските проби “, добави Сантон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР