Бившият заместник-върховен главнокомандващ на съюзническите сили на НАТО в Европа

...
Бившият заместник-върховен главнокомандващ на съюзническите сили на НАТО в Европа
Коментари Харесай

Пенсиониран британски генерал призова за увеличаване на военната помощ за Украйна

Бившият заместник-върховен главнокомандващ на съюзническите сили на НАТО в Европа сподели, че украинските сили, отбраняващи Бахмут, са постигнали стратегически триумф в този регион, принуждавайки руснаците да изразходват там голямо количество жива мощ и техника . " Ако руснаците завладяват града, това най-вероятно ще бъде пирова победа за тях ", сподели военачалник Ричард Ширеф в изявление за Би Би Си. В рамките на изявлението той прикани да се форсира процесът на даване на оръжия и друга помощ на Украйна .

" Досега виждаме от Запада и страните от НАТО един тип частични, поетапни доставки. Те имат по-скоро " капков темперамент " вместо да идват в съсредоточен тип. Ако всичко, което се искаше преди доста месеци, беше доставено, евентуално нямаше да сме в обстановката, в която сме в този момент, " сподели военачалник Ширеф.

Според него сегашната обстановка постанова незабавна нужда от ускорение на темповете на доставяне , интеграция, логистична поддръжка, образование на украинската войска и всичко останало, което е належащо, с цел да се обезпечат на украинците нужните принадлежности, с цел да си правят работата.
 ISW: Украинските сили се приготвят за евакуиране от Бахмут
ISW: Украинските сили се приготвят за евакуиране от Бахмут

Важно решение на Киев

През миналата година представители на Киев и самостоятелни специалисти неведнъж заявяваха, че доставките на оръжия за Украйна от западните страни имат деликатно обмислен темперамент, непостижим с ресурсите, с които разполага Русия.

Украинската страна разпореждаше огромни очаквания на признатия от Конгреса на Съединени американски щати и подписан през май предходната година от президента Джо Байдън, който щеше да й разреши да й се дава нужното военно съоръжение в неограничени количества. Към днешна дата обаче тази верига за доставки не е задействана .

В събота стана известно, че украинският министър на защитата Алексий Резников се e обърнаl към страните от Европейски Съюз. Според Financial Times, който заяви тази информация, настояването надалеч надвишава пакета за помощ за Украйна, който сега се разисква в Европа.
 Германия желае да строи цех за танкове в Украйна
Германия желае да строи цех за танкове в Украйна

Той ще създава по 400 танка годишно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР