Бившият заместник-председател на британската Консервативна партия Лий Андерсън, който миналия

...
Бившият заместник-председател на британската Консервативна партия Лий Андерсън, който миналия
Коментари Харесай

Бивш зам.-шеф на консерваторите премина в новата популистка партия на Фарадж

Бившият заместник-председател на английската Консервативна партия Лий Андерсън, който предишния месец бе неодобрен за изявлението си, че кметът на столицата Лондон Садик Хан е следен от ислямисти, мина в по-малката дясна партия " Реформирай Обединеното кралство " на Найджъл Фарадж, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Андерсън беше отхвърлен като народен представител от Консервативната партия в Камарата на общините, откакто съобщи, че ислямистите са " придобили надзор " над Хан, който е мохамеданин, на фона на засиленото напрежение във Англия по отношение на войната сред Израел и " Хамас ".

Говорейки на конференция през вчерашния ден, Андерсън упрекна ръководещите консерватори, че потискат свободата на словото. Бях осъден дисциплинарно за това, че показах мнението си и " се изказах от името на милиони хора от цялата страна, които са съгласни с мен ", сподели той.

Премиерът Риши Сунак осъди мненията на Андерсън за Хан и отхвърли партията му да има проблем с ислямофобията.

Андерсън става първият народен представител от парията " Реформирай Обединеното кралство ", която бе учредена от десния популистки политик Найджъл Фараж. Партията, известна преди този момент като Партията на Брекзит, се стреми да притегли консервативни гласоподаватели, които са недоволни, най-много по отношение на имиграцията.

Критиците настояват, че напускането на Андерсън е подчертало горчивите различия в Консервативната партия, която изостава доста от опозиционната Лейбъристка партия и е изправена пред тежка борба за продобиване на гласоподаватели на парламентарните избори, които би трябвало да бъдат свикани тази година.

" Истината е, че министър-председателят е прекомерно слаб, с цел да управлява една партия, която е прекомерно последна, с цел да бъде ръководена ", съобщи лейбъристкият народен представител Пат Макфадън.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР