Бившият заместник-министър на отбраната на Русия генерал-полковник Михаил Мизинцев се

...
Бившият заместник-министър на отбраната на Русия генерал-полковник Михаил Мизинцев се
Коментари Харесай

Уволненият руски зам.-министър на отбраната се присъедини към Вагнер

Бившият заместник-министър на защитата на Русия генерал-полковник Михаил Мизинцев се причисли към частната военна компания " Вагнер " като заместник-командир , оповестява " Ройтерс ".

В два видеоклипа, оповестени от военния сътрудник Александър Симонов в " Телеграм ", Мизинцев - облечен в бойна екипировка с логото на " Вагнер " - беше показан по време на посещаване в подготвителен лагер и при обиколка на съветски позиции в град Бахмут в Украйна.

Кадрите съответстваха с публикуването на две, който гневно възобнови многократните си обвинявания, че Министерството на защитата на от ревнивост към техния триумф.
 С ново предопределение Москва удостовери уволнението на Мизинцев от съветското МО
С ново предопределение Москва удостовери уволнението на Мизинцев от съветското МО

Генерал-полковник Алексей Кузменков е назначен за заместник-министър на защитата

Въпреки че Пригожин постоянно упреква главните военни, в това число министъра на защитата Сергей Шойгу, в непросветеност, той насочва и похвали към обособени командири.

На 29 април пресслужбата на Пригожин заяви, че той е предложил пост на Мизинцев - ден, откакто бе обявено за

Мизинцев, който провежда в първите месеци на войната предходната година, беше назначен за заместник-министър на защитата, отговарящ за логистиката и доставките, едвам през септември предходната година.

" Сива зона " - канал в " Телеграм ", обвързван с " Вагнер ", заяви, че Мизинцев е станал " не първият и явно не последният военачалник, който не е на мястото си измежду бюрокрацията и подлизурството ".

През юни Европейският съюз наложи наказания на Мизинцев, наричайки го " Касапина от Мариупол " за ролята му в обсадата, която опустоши града.
 Заместник на Сергей Шойгу си отива?
Заместник на Сергей Шойгу си отива?

Кремъл отхвърли да коментира
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР