Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов отправи сериозни критики към

...
Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов отправи сериозни критики към
Коментари Харесай

Цветан Цветанов за управлението на Борисов: Борба за рейтинг, хаос и непоследователност

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов насочи съществени рецензии към настоящето ръководство на премиера Бойко Борисов. Пред Би Ти Ви той съобщи, че в последните месеци се вършат законодателни промени, които не дават отговор на заложените през 2017 година цели на кабинета, като даде за образец основаването на паралелната работа за защита към Министерство на вътрешните работи, която ще дублира част от отговорностите на Националната работа за защита (НСО). Друг недомислен закон, съгласно него, е концепцията страната да се намеси в пазара с горива със свои лични бензиностанции.

Цветанов акцентира, че откакто публично напусна ГЕРБ е получил огромна поддръжка, изключително от хора в чужбина. Той посочи, че в партията към този момент няма сила и доверие, а това открил по време на срещите си с хора в страната.
Днес е доста по-трудно да убеждаваш за ГЕРБ
Той разказа настоящето ръководство с две думи - променчивост и безпорядък. Според него това си личало от законопроектите за основаване на редом НСО. Президентът Румен Радев наложи несъгласие на тези промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, само че те бяха отхвърлени.

" Когато бях ръководител на парламентарната вътрешна комисия отрасловият зам.-министър Красимир Ципов пристигна при мен със същото предложение и му споделих, че до момента в който заемем този пост, няма по какъв начин да разреша сходно нещо. Подобен е и случая със основаването на държавните бензиностанции. Такава държавна компания ни връща 25 години обратно. Има органи, които да наблюдават да няма монопол на пазара ", сподели Цветанов.

" В момента има променчивост и безпорядък в ръководството. Води се междуличностна политика. Днес е доста по-трудно да отидеш и да убеждаваш за ГЕРБ ", добави той.
Всичко е по какъв начин да повишим рейтинга

Цветан Цветанов сподели още, че България отсъства от интернационалната сцена и от стратегическите диспути в Европа. По думите му страната не е платила нито една вноска по самодейността " Три морета ", до момента в който другите членове на интернационалната организация към този момент го били създали.

" Румъния прави сега същинско партньорство със Съединени американски щати и са подписали меморандум за създаване на 5G мрежа с тях. Какво вършим ние по тематиката? Какво вършим ние по Зелената договорка на Европейски Съюз? Всичко е вманиачено по какъв начин да покачваме рейтинг ", съобщи Цветанов.

Той посочи, че всичко това го е предиздвикало да напусне ГЕРБ и да сътвори своя политическа партия. Нейното основаване се чака през септември. Повече четете тук.

Цветанов добави, че публични представители на държавното управление са подвластни от Русия и уточни енергийният министър Теменужка Петкова, вицепремиерът Томислав Дончев и Бойко Борисов като хората, които могат да отговорят кой са те.
Борисов персонално се е застъпвал за шефа на ГДБОП
Като някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов разяснява и случая със арестувани висши чиновници на ГДБОП. Вчера началникът на отдела за битка с наркотрафика в дирекцията беше задържан след получен рушвет, а дружно с него и шефът на едноименния бранш, както и още двама чиновници от отдела. Новината оповестиха на брифинг в Министерство на вътрешните работи основният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов. Повече четете тук.

В последна сметка заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Георги Арабаджиев и шефът на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) основен комисар Ивайло Спиридонов подадоха оставки, които им бяха поискано от премиера.

" Напускането на Спиридонов дава отговор на мненията, че той ще напусне или ще бъде отхвърлен. Ситуацията даде мотив. Той е от хората, за които персонално Борисов се е застъпвал да бъде шеф на ГДБОП. Имаше нарушена връзка сред Спиридонов и Младен Маринов. Искането на оставка значи, че е насъбран голям недостиг в последните години ", съобщи Цветанов и добави, че е трябвало и основният секретар на Министерство на вътрешните работи да бъде отхвърлен.

*Снимка: Георги Кожухаров
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР