Бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов беше отхвърлен за втори

...
Бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов беше отхвърлен за втори
Коментари Харесай

Заради Капитан Андреево ГЕРБ, ДПС и БСП отхвърлиха Иван Христанов за втори път

Бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов беше отритнат за повторно като претендент за ръководител на отрасловата комисия в Народното събрание, макар че има единодушие " Продължаваме промяната " да излъчи нейния началник.

Този път от ГЕРБ не скриха повода за блокажа - " Капитан Андреево ".

" Ние няма отново да слушаме филмите за " Капитан Андреево ", съществено спонсорирани по всички информационни канали, в които има единствено един правилен факт - за една лаборатория, която прави надзор за остатъчни пестициди по правилник от 2011 година - всичко останало е една неистина ", разгласи Десислава Танева от ГЕРБ, някогашен министър на земеделието.

По времето на ГЕРБ в действителност стартира схемата за преотдаване на граничния надзор по вносните артикули на частни компании, при които е позволено дълготраен контракт да попадне в лаборатория със подозрения за връзки с престъпно проявени лица.

Георги Еленков се оказа и юрист на " Евролаб 2011 ", която Българската организация за сигурност на храните се пробва да в профил от монополната ѝ позиция за фитосанитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

 гласуването за иван христанов

Единственият човек от Българска социалистическа партия, който реши да гласоподава " За " Иван Христанов, беше досегашният министър Иван Иванов.

И той обаче се оказа афектиран, тъй като Христанов не отделил задоволително време за самопризнание на напъните и отговорността, с която екипът на Българска социалистическа партия е съдействал при ръководството на бранша в кабинета " Петков ".

Никой различен от членовете на Българска социалистическа партия не взе думата, с цел да обясни какви са рецензиите към претендента.

Преди това Иван Христанов самичък отбрани номинацията си от трибуната на Народното събрание, като сподели, че в диалозите си с " съвсем всички " парламентарни групи е открил, че никой няма подозрения в " професионализма и моралните му устои ".

" 400 млн. лева за 10 години, които щяха да потънат в един джоб, в този момент са върнати в бюджета - не по-малко значимо е, че се възвръща доверието на институциите като Министерството на земеделието и БАБХ. " Капитан Андреево " засенчи някои други действия като инсинераторите, националната профилактична стратегия, по която също бяха отклонявани основни запаси ", сподели той.

Христанов даде поръчка, че ще залага на " прецизно професионален звук, без политическо говорене " в комисията, като ще държи тя да е коректив на служебното държавно управление.

Изборът му обаче още веднъж се провали, откакто единствено 68 души поддържаха кандидатурата му.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР