Бившият юношески и младежки национал на Испания Жорди Амат изненадващо

...
Бившият юношески и младежки национал на Испания Жорди Амат изненадващо
Коментари Харесай

Бивш национал на Испания се оказа принц

Бившият младежки и юношески национал на Испания Жорди Амат изненадващо се оказа принц на един от индонезийските острови - Сиау.

Централният бранител научава това инцидентно, до момента в който кандидатства за двойно поданство пред управляващите на Индонезия. Амат, който сега е на 30 години, има нелоша кариера в Испания, с над 120 мача в Ла Лига за " Еспаньол ", " Райо Валекано " и " Бетис ". Играл е още в Премиър лийг за " Суонзи ", както и в белгийския хайлайф - за " Юпен ". Има 12 мача за юношеския народен тим на Испания, както и 15 за младежкия. Но по този начин и не съумява да пробие в мъжкия внушителен отбор на страната. Малко утешение е, че е играл два пъти за тима на Каталуния, чийто мачове обаче се водят неофициални.

След дълго очакване той се взема решение на ексцентричен ход, откакто получава оферта от Индонезия да играе за тамошния държавен отбор. Местната футболна федерация е научила, че бабата на Жорди Амат е индонезийка по рождение, само че по-късно се е преместила да живее в Испания.

При оформянето на документите си през предходната година Амат научава, че баба му е в действителност принцеса на Сиау. Той признава, че като дребен е слушал истории от нея, само че ги е приемал с едно мислено.

" През детството баба ми разказваше забележителни неща. Например, че по завещание съм принц. Тя уверяваше, че е на 100% индонезийка и може да го потвърди във всеки един миг. Аз обаче не го одобрявах насериозно. И това по никакъв метод не повлия на характера ми. Винаги мислите ми бяха ориентирани към Испания ", споделя Амат пред в. " Марка ".

При приемането на поданството в Индонезия са направени спомагателни изследвания, които удостоверяват, че прародител му Маналанга Доелада Кансил е управлявал остров Сиау, а Жорди Амат е трето потомство негов правоприемник. Дори на специфична гала през юни м.г. футболистът получава купата пенгеран (принц).

И в този момент той е принц на Сиау, който е с повърхност 160 кв. км и население от към 45 000 души. Островът е прочут поради вулкана Карангетанг, който е един от най-активните в Индонезия. От 1675 година насам там са регистрирани 40 изригвания. Голяма част от Сиау съставлява девствена гора, в която живеят редки типове, като застрашената от изгубване сова Otus siaoensis.

Интересното е, че Жорди Амат не е завършил кариерата си, само че към този момент мисли за своите жители. " Разбира се, моята купа не е съизмерима с принц на Испания. Но ми се желае да работя за богатството на хората на острова. Предстои ми доста работа, изключително в стопански проект ", споделя футболистът.

Амат сега играе за малайзийския " Джохор Дарул Та`зим ", с който към този момент е спечелил две купи на страната. Има досега 4 мача за националния тим на Индонезия, за който твърди, че занапред има още доста какво да даде.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР