Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел и бившият нападател

...
Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел и бившият нападател
Коментари Харесай

Нови шестима в Залата на славата на Висшата лига

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел и някогашният нападател на Арсенал Иън Райт са измежду шестимата някогашни футболисти, които бяха включени в Залата на славата на британската Висша лига.

В листата, с изключение на Шмайхел и Райт, са още някогашните играчи на Манчестър Сити Серхио Агуеро и Венсан Компани, както и Дидие Дрогба, който носеше екипа на Челси и някогашният играч на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс.

Датският вратар Шмайхел, който напусна Юнайтед през 1999 година откакто прекара 8 години на „ Олд Трафорд “, завоюва пет трофеи във Висшата лига.

„ Трябва да покажеш най-хубавото, на което си кадърен, в случай че имаш такава опция и да се постараеш да бъдеш запомнен с това, което си постигнал “, разяснява 58-годишният Петер Шмайхел.

Легендата на Арсенал Иън Райт пък осъществя 185 гола за лондонския клуб и завоюва лигата и ФА Къп през 1998-а. Той съобщи, че признанието е още по-ценно поради късния старт на професионалната му кариера, когато към този момент е на 21 години.

„ През по-голяма част от пътя ми във футбола, не съм си и помислял, че ще стана професионален футболист. Така че, имайки поради това и хубавите моменти, които имах с почитателите и съотборниците ми, да получа това самопризнание е същинска чест “, призна Райт.

Шестимата определени се причисляват към Уейн Рууни и Патрик Виейра, които бяха показани в Залата на славата през предишния месец. Приетите в тази елитна компания би трябвало да са завършили спортната си кариера преди 1 януари 2022 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР