Бившият водач в световната ранглиста по тенис при мъжете Анди

...
Бившият водач в световната ранглиста по тенис при мъжете Анди
Коментари Харесай

Анди Мъри се добра до първи успех през годината, Монфис и Гаске също преминаха първия кръг в Доха

Бившият лидер в международната класация по тенис при мъжете Анди Мъри постави завършек на серията си от четири следващи загуби от началото на календарната година във всички шампионати, откакто стартира с триумф присъединяване си на АТР 250 конкуренцията в Доха, Катар.

В срещата си от първия кръг британецът, който в първенец катарската столица от 2008 и 2009 година, се наложи в два сета над представителя на Франция Александър Мюлер - 6:1, 7:6(5).

Мачът продължи малко под два часа, а в идната фаза Мъри ще играе с чеха Якуб Меншик, който пък сервира една от изненадите, преодолявайки поставения под №5 в главната скица Алехандро Давидович Фокина от Испания след 7:6(3), 6:3.

Here, there and EVERYWHERE is putting on a show in Doha, he leads Muller 6-1! |
— ATP Tour (@atptour)

Напред към втория кръг в Доха продължава и първенецът от 2018 година Гаел Монфис, който на старта се оправи с коравия нидерландец Ботик ван де Зандсхулп с 6:1, 7:6(9).

Френският деец имаше съществени усложнения във втората част, когато отрази девет сетбола и пропиля три мачабола преди най-сетне да постави точка на разногласието след час и 44 минути престой на корта.

Успешен старт в катарската столица записа и различен от опитните тенисисти на Франция в лицето на Ришар Гаске, който в откриващия си дуел надигра руснака, играещ за Казахстан, Александър Шевченко с 6:4, 6:4.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР