Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс отхвърли твърденията на Доналд

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс отхвърли твърденията на Доналд
Коментари Харесай

Приятелски огън: Пенс упрекна Тръмп, че се опитал да спре Байдън

Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс отхвърли изказванията на Доналд Тръмп, че е можел да анулира успеха на Джо Байдън на президентските избори в страната през ноември 2020 година, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Това е най-острата до момента рецензия на Пенс към индивида, на който той бе правилен заместител в продължение на четири години, отбелязва Ройтерс.

Междувременно Републиканската партия порица двама сериозни към Тръмп конгресмени в своите редици.

Милиардерът продължава да споделя, без да приведе доказателства, че в действителност е спечелил изборите, само че успеха му е била отнета с машинация. След като Байдън завоюва изборите, президентът републиканец оказа напън върху своя заместител да блокира одобряването от Конгреса на успеха на демократа. Пенс, който бе предан асистент на Тръмп по време на четиригодишния му престой в Белия дом, обаче не извърши това негово искане.

В неделя някогашният президент на Съединени американски щати още веднъж съобщи, че заместникът му е можел да анулира резултата от изборите.

" Президентът Тръмп бърка. Нямах право да анулира изборите ", сподели обаче през вчерашния ден Пенс в тирада във Флорида пред консервативната организация Федералистко общество.

При това той акцентира, че " президентската институция принадлежи на американския народ и на никой различен. И, почтено казано, няма концепция, която да е по-неамериканска от схващането, че един човек, който и да е той, може да избере американския президент. "

В изказване Тръмп изрази противоречие с Пенс.

" Бях прав и всеки го знае. Ако има машинация или нередности от огромен мащаб, би било подходящо тези гласове да бъдат изпратени назад в (щатските) законодателни събрания, които да измислят какво да вършат ", сподели някогашният президент на Съединени американски щати.

" И Камала Харис няма да има право да обърне изборите, когато ги победим през 2024 година ", съобщи в това време Майк Пенс, визирайки заместничката на президента демократ Джо Байдън.

И Тръмп, и Пенс са считани за евентуални претенденти на републиканците идващите президентски избори в Съединени американски щати и обществените им различия са индикация за евентуалните им тактики в конкуренцията, отбелязва Франс прес.

На 6 януари, до момента в който Конгресът под председателството на Пенс утвърждаваше успеха на Байдън, той бе щурмуван от последователи на Тръмп.

Тогавашният вицепрезидент на Съединени американски щати избяга дружно с конгресмените от Капитолия след началото на безредиците, в които починаха петима души.

На протест в Тексас предходната събота, Тръмп даде обещание, че в случай че се кандидатира още веднъж за президент през 2024 година и бъде определен, ще помилва участниците в щурма, на които са повдигнати наказателни обвинявания.

Междувременно Републиканската партия порица единствените двама свои представители в комисията на Конгреса, която проверява щурма на Капитолия.

Резолюцията, призната на конгрес на републиканците в планинския щат Юта, в Средния запад на Съединени американски щати, има най-много алегорично значение. Тя бе ориентирана против Лиз Чейни, дъщерята на някогашния вицепрезидент Дик Чейни, и Адам Кинзингър.

Освен че са членове на проверяващата комисия, при гласуването в Камарата на представителите двамата поддържаха импийчмънта на Тръмп.

Резолюцията е показателна за хубавичко хватка на някогашния президент върху партията. Тръмп е нападателно надъхан против тези републиканци, които са срещу него, отбелязва Ройтерс.

На междинните избори за Конгрес на 8 ноември партията ще се опита да си върне контрола върху Камарата на представителите и Конгреса от демократите на президента Джо Байдън, чийто рейтинг спадна до най-ниското си ниво от началото на мандата му доскоро повече от една година.

Тръмп в това време упрекна своите съперници, че са унищожили страната.

" Много неща вървят зле, всичко това в действителност нанесе удар по хората единствено за една година. Всичко това се случи за една година. Унищожиха страната ни за една година ", сподели Тръмп в ефира на подкаста " Червена зона ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР