Бившият вицепрезидент на Международния олимпийски комитет Хуан Антонио Самаранч-младши се

...
Бившият вицепрезидент на Международния олимпийски комитет Хуан Антонио Самаранч-младши се
Коментари Харесай

Самаранч-младши: Ще бъде катастрофа, ако Италия остане без знамето и химна си на ОИ

Бившият вицепрезидент на Международния олимпийски комитет Хуан Антонио Самаранч-младши се надява на бързо решение по случая с намесата на италианските управляващи в работата на локалната олимпийска организация. Пред " Кориере каузи Сера " Самаранч-младши съобщи, че има действителна заплаха Италия да остане без байрак и без химн на Олимпийските игри в Токио това лято и дефинира сходна опция като " пагубна ".

Международният олимпийски комитет се тормози за Италианския олимпийски комитет (КОНИ), който ще би трябвало да отдаде част от функционалностите си на държавната компания " Sport e Salute " след признати от Народното събрание законови промени. МОК е извънредно сензитивен към всевъзможни външни намеси и в правилника на организацията категорично е записано, че те са безусловно неразрешени.

" МОК няма правото да се намесва във вътрешноправителствени връзки. Но би трябвало да се помни, че независимостта на Олимпийския комитет е свещена. Ако се стигне до там, че Италия да остане без химна и без знамето си на Олимпийските игри, това ще бъде злополука ", сподели Самаранч-младши.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР