Бившият вицепремиер Валери Симеонов обвинява Министерството на туризма в раздаване

...
Бившият вицепремиер Валери Симеонов обвинява Министерството на туризма в раздаване
Коментари Харесай

Скандал в парламента за концесиите на морските плажове

Бившият вицепремиер Валери Симеонов упреква Министерството на туризма в разпределяне на концесии на мрачно. В отговор Николина Ангелкова съобщи, че напълно съблюдават закона. Споровете породиха при разискване на текст, който предвиждаше плажовете да се дават на концесии по остарелия ред още 2 години. Заради остри реплики от средите на патриотите и левицата, текстът беше отдръпнат.

Валери Симеонов съпостави разногласието към концесиите за плажовете с Троянската война и скочи против ГЕРБ, че желаят да запазят още 2 години сегашните процедури, по които документите е поверителна.
Валери Симеонов - Обединени патриоти: Става въпрос освен за противоборство сред Менелай и Парис, а става въпрос за две огромни партии, които не би трябвало да допуснем да влязат в унищожителен конфликт една с друга.
Ще продължи раздаването на концесии на мрачно, както и досега, под директното напътствие на управлението на Министерството на туризма, което държи досиетата за концесиите в една специфична стая с камери.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Това е неуместно, няма по какъв начин да се крият документи, в каквито и да е секрети или очевидни стаи в която и да е администрация. Министерството на туризма няколкократно е доказвало, и аз персонално, че ние работим 100 % спазвайки българското законодателство.
От ляво упрекнаха в скрити ползи ГЕРБ и Данаил Кирилов, който е вносител на настояването за отсрочване на разпореждания от Закона за концесиите.

Крум Зарков - Българска социалистическа партия: Минавате всевъзможни граници, действате като безспорен законодателен терорист. Николина Ангелкова - министър на туризма: Ако ние не удължим периода, ще стане доста огромна каша в ръководството на плажовете.
След дълги разногласия, Кирилов отдръпна предлагането си.

Данаил Кирилов - ръководител на Комисията по правни въпроси в Народно събрание, ГЕРБ: Заради голословните изказвания на опозицията, и за жалост и на наши сътрудници. Заговорът в този момент е тъкмо против институционалността и против ползите на страната.
Така при висящи разногласия за концесии щял да се приложи закон, друг от този, при който са почнали. Управляващите дълго обсъждаха в залата вероятните изходи от основаната обстановка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР