Бившият вицепремиер на Черна гора Йована Марович чрез публикация в

...
Бившият вицепремиер на Черна гора Йована Марович чрез публикация в
Коментари Харесай

Сърбия блокира бивш черногорски вицепремиер на летището в Белград

Бившият вицепремиер на Черна гора Йована Марович посредством обява в платформата " X " заяви, че сръбските управляващи са я спрели и не са ѝ разрешили да влезе на територията на Сърбия с претекста, че съставлява риск за сигурността на Белград.


Марович, която е била министър по европейските въпроси в държавното управление на Черна гора, ръководено от Дритан Абазович, най-вероятно ще бъде принудена да прекара нощта на летище " Никола Тесла " в Белград, преди да се върне в Подгорица, тъй като паспортът ѝ също е бил иззет, оповестява " Албениън пост ".

Центърът за гражданско обучение (ЦГО) прикани министър-председателя и министъра по европейските въпроси на Черна Гора да работят незабавно за връщането на персоналните документи на Марович и да й разрешат да се върне в Черна гора с първия аероплан назад в Подгорица.

" Очакваме също по този начин държавното управление и Министерството на външните работи да изпратят протестна нота до държавното управление на Сърбия поради това отношение към Марович и да изискат лист на всички черногорски жители, на които е било неразрешено да влизат в Сърбия на същото съображение ", се добавя в известието. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР