Бившият вицепремиер и министър на строителството от времето на Тато

...
Бившият вицепремиер и министър на строителството от времето на Тато
Коментари Харесай

Внучка лесбийка съсипа Григор Стоичков

Бившият вицепремиер и министър на строителството от времето на Тато Григор Стоичков умря на 90 години на 23 юли. Соцвеличието си е отишъл от този свят, затаил надълбоко възприятие на позор, настояват негови съратници. Близки до фамилията разкриват, че един от най-големите удари за него бил не процесът за незаконното му държание като български общественик към злополуката в чернобилската АЕЦ, а когато остарели съпартийци му споделили обществените клюки, че внучката му Ивана, щерка на Йорданка Христова, харесва дами. Първата обществена връзка на Ивана, която стана известна пред обществото, бе с Камелия – някогашната възлюбена на певицата Люси Дяковска.

„ Дъщеря ми е друга, само че аз безпределно доста я обичам и обожавам “, разгласи пък естрадната икона Христова, доближена до Фидел Кастро и кубинската гражданска война, по време на присъединяване си във „ ВИП Брадър “.

Според осведомени точно Данчето убедила свекър си да не отхвърля Ивана поради половата й ориентировка. В последна сметка остарелият болшевик преглътнал срама, само че траял да подлага на критика късата прическа и мъжкарското държание на внучка си, пишат медии.

„ Сбогом, баща, благодаря ти за всичко. Обичам те… “

С тези трогателни думи приключи словото си Йорданка Христова на поклонението пред своя свекър. Тя е била неразделно до него до последния му мирис. Съболезнованията в траурната зала на погребална организация „ Мир “ одобряваха синът на Григор Стоичков, който изумително наподобява на татко си, неговият наследник Томи, Йорданка Христова с щерка си Ивана и сина си Григор.

Да изпратят своя военен приятел в неговия финален път, пристигнаха експремиерът Георги Атанасов, някогашният вицепремиер и министър на културата Георги Йорданов, министрите от Живково време Станиш Бонев и Георги Караманев, кметът на София Петър Междуречки, зам.-кметът на столицата Теменужка Теофилова, съветникът на Живков Костадин Чакъров, Янчо Таков със сина си Иван и други Българска социалистическа партия беше показана от лидерката Корнелия Нинова, депутата Стоян Михайлов – внук на Стоян Михайлов, някогашен секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия, Евгени Узунов, Ваня Добрева и други

Сред опечалените бяха актрисата Слава Рачева, режисьорите от Българска национална телевизия Нушка Григорова и Петър Бакалов, министърът на земеделието в първото държавно управление на Борисов – Валери Цветанов, някогашният началник на архивите Иван Комитски.

Траурно слово произнесе Георги Йорданов. Той приказва за младежките ремсови години на Григор Стоичков и за дейното му присъединяване в построяването на социализма. С очевидно удивление, само че и с утвърждение присъстващите в залата прочетоха съболезнователното писмо от Лиляна Павлова, министър на строителството и районното развиване.

Стоичков беше български политик, кандидат-член на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия, депутат и министър.

Роден е на 2 февруари 1926 година в с. Горна Малина, Софийско. По време на Втората международна война става член на Българска комунистическа партия и се включва в съпротивителното придвижване.

След 9 септември 1944 година работи в държавния уред. Избиран е за депутат в интервала 15 март 1962 година – 3 април 1990 година Многократно е избиран за министър: министър на превоза (1969-1973), министър на градежите и архитектурата (1973-1977), министър на строителството и селищното устройство (1984-1986). На 6 септември 1974 година открива новата постройка на Централна гара – София, като министър на градежите и архитектурата. Заместник министър-председател е на Министерския съвет (1977-1989).

След измененията от 10 ноември 1989 година Григор Стоичков дружно с Любомир Шиндаров е притеглен като обвинен по делото за чернобилската злополука през 1986 година и нейните последствия върху България. Стоичков е наказан на две години затвор. Преживява инфаркт през 1995 година и е освободен предварително през април 1996 година

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР