Бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев нарече „перверзна

...
Бившият вицепремиер и министър на икономиката Николай Василев нарече „перверзна
Коментари Харесай

Николай Василев: Ако с едно от двете горива има проблем, това не е нефтът, а газът

Бившият вицепремиер и министър на стопанската система Николай Василев назова „ перверзна мярка” решението на държавното управление да наложи мораториум върху цените на тока за битовите консуматори.

Според него замразяването на цените субсидира доста повече богатите хора и доста по-малко обществено слабите.

На въпроса „ Адекватни ли са дейностите на българското държавно управление за преодоляването на енергийната рецесия, Василев отговори:

„ Частично”.

По думите му макар, че всички са знаели, че след експлоадирането на войната в Украйна, Русия може да спре газа, България се е оказала страната с най-празно вместилище.

Според някогашния министър на стопанската система западните страни считат България за страната с най-слаба и променлива позиция.

„ Ако с едно от двете горива има проблем, това не е нефтът, а газът. Там сме доста мощни и желаеме да се отървем вечно от „ Газпром”, а с нефта – сме противоположното. Това е политически ход повече, в сравнение с стопански ", твърди Николай Василев.

По мотив опасенията на опозицията у нас, че в търговията с газ ще се появят медиатори, някогашният вицепремиер съобщи, че обстановката, в която се намираме, е композиция сред незадоволително дейно ръководство и евентуални користни ползи.

„ Посредници ще се появят. Можеше вероятно по различен метод да се изиграе тази обстановка. Например, „ Булгаргаз” по-рано да си беше приключил работа и да се изпълни хранилището”, счита Василев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР