Бившият вицепремиер и финансов министър в първото правителство Борисов Симеон

...
Бившият вицепремиер и финансов министър в първото правителство Борисов Симеон
Коментари Харесай

Дянков прогнозира 5-процентов икономически растеж

Бившият вицепремиер и финансов министър в първото държавно управление " Борисов " Симеон Дянков предвижда, че 2018 година ще е добра за стопанската система на България, че страната ще реализира 5-процентен напредък, в държавния бюджет ще дойдат сред 5 и 7 милиарда лева повече за харчене, а посредством и на председателството ръководството ще остане устойчиво.

В изявление за " Нова телевизия " Дянков насочи рекомендация да се развиват изоставащите райони, които поради неналичието на инфраструктура и държавни политики обезлюдяват за сметка на добре разрастващите се огромни градове, каквито са София и Пловдив.

Дянков се изрече скептично за концепцията да се проверяват приватизационните покупко-продажби от преди 20 година " Трябва да се гледа напред, към районните политики, а не да се връщаме обратно и непрекъснато да търсим къде е грешката от преди 20 година Политически ще се приказва доста, само че нищо няма да се случи на практика, а хората от Белоградчик, Разград и Ловеч ще си тръгнат. От това следствие на приватизацията няма да излезе по-голям напредък, нито работни места ", сподели той.

Помолен да разяснява спора в ръководещата коалиция по отношение на така наречен царски парцели, Дянков уточни, че те са на страната и до момента разнообразни министри са се борили сполучливо те да отидат при нея. Ще е смешно и неуместно съгласно него да се мисли по какъв начин да не отидат в държавни ръце като се " танцува със саби за ден ".

Бившият финансов министър предложи сегашният здравен министър Кирил Ананиев, който е финансист по специалност, да се концентрира върху обзор на това от кое място изтичат парите в системата вместо да предлага мораториум за най-новите медикаменти и за броя на лечебните заведения.

" Управлението е устойчиво и ще остане устойчиво, председателството дава повече сигурност на едно ръководство. Обикновено държавните управления се усещат нестабилно в сложна икономическа конюнктура, на нас ни следва добър интервал ", заключи Дянков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР