Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков

...
Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков
Коментари Харесай

Бойко рашков: Иван Гешев е бил чест посетител на СС клуб на Божанов

Бившият вътрешен министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков разяснява настоящи теми в предаването " На фокус " по NOVA.

" Комисията за Мартин Божанов-Нотариуса е формирана не на паритетен принцип, а е формирана на правилото на болшинството. Според мен тази комисия няма да вземе задоволително ясни и цялостни решения по проблема " Нотариуса ". Никога не съм предявявал предпочитание да оглавя КПКОНПИ. Колеги от Политическа партия излизаха всеки ден и обявяваха, че ще оглавя КПКОНПИ и ме трансфораха в чучело. Питайте управлението на Политическа партия за какво не съм в комисията за Нотариуса. Има известно отчаяние у мен, че не се употребява моята експертиза и познания ", сподели той.

" Иван Гешев е бил чест клиент на " Секретен сътрудник клуб " на Божанов. Казвам го с цялостна сигурност. Когато станах длъжностен вътрешен министър в първото служебно държавно управление, при мен идваха арбитър Цариградска, Ивайла Бакалова, изнудваните гръцки предприемачи, някогашната брачна половинка на Божанов. Ние незабавно предоставихме информацията на ГДБОП. Интересното е, че незабавно след тези чувания някогашната брачна половинка на Божанов е била заплашвана, което значи, че е имало теч на информация. Този теч е пристигнал от стаята, в която се организираха чуванията. Ивайла Бакалова беше изслушана от мен, моите заместници и чиновници на ГДБОП повторно и след 5-10 минути по кафявите медии излезе информация, че тя е била при нас. Бившата брачна половинка на Божанов също е била викана на разпит в ГДБОП и там е била причакана от Нотариуса, който я е заплашил. Аз знам от кое място идва този теч на информация, само че ще го запазя за себе си ", разгласи той.  

" Трябва да се разбере за какво Нотариуса се е движил със служебна кола със наследник буркан, влизал е безпроблемно във всички институции и е продължавал да изнудва и рекетира. Ако това се разбере, ще станат ясни доста неща. Не мога да кажа дали Нотариуса е бил помощник на Министерство на вътрешните работи. На мен такава информация не ми е докладвана. Ако Божанов е бил помощник, а на мен не е докладвана тази информация, това значи, че незаконната група на Божанов е работила освен в правосъдната система, а и в Министерство на вътрешните работи. Надявам се още в сряда да разберем дали в действителност полицейски коли са охранявали " Секретен сътрудник клуб " на Нотариуса. Имам информация, че групите на Божанов и Пепи Еврото са имали общи дейности. Нотариуса е бил непосредствен с някогашната брачна половинка на Пепи Еврото - Любена. Това може би е повода двете групи да се разделят и проверяващите би трябвало да извърнат внимание на тази връзка. Лицата с прякори Еврото и Нотариуса имат подкрепи от най-високо място - Министерство на вътрешните работи, ГДБОП, прокуратурата ", сподели още Рашков.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР