Бившият външен министър Надежда Нейнски коментира за БТВ как вижда

...
Бившият външен министър Надежда Нейнски коментира за БТВ как вижда
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Чудеса трудно стават, поне да има компромис

Бившият външен министър Надежда Нейнски разяснява за БТВ по какъв начин вижда идните дипломатически срещи по отношение на войната:

" Моите упования за идната дипломатическа среща са сдържани, човек постоянно има вяра, само че вярата не е тактика. Трябва да забележим от какви точки потеглят двете страни и да бъдем много умерени в упованията си. Чудеса не стават, най-малко да забележим дали има опит за компромис, да се изтеглят съветските войски от украинска територия е най-важното изискване да се водят договаряния и е значимо такова изискване да бъде изпълнено. Такива хрумвания би трябвало да бъдат необятно съветвани в НАТО. Трябва да бъде изцяло в съгласие такова деяние. Относно обстановката с Полша, прехвърлянето на самолетите е мъчно във военна обстановка, вероятно за това Съединени американски щати по този начин са решили. 

Украинците са европейци, Украйна е европейска страна, която има мощен афинитет към търсене на гаранции за цивилизовано развиване. На този стадий това се явява като непреодолимао затруднение. За мен е значимо светът и Европа да получат гаранции за интернационална сигурност. Ще се водят диалози за нуклеарното съглашение с Иран. Да се хвърлят сходни закани е рисково и това дискредитира Русия като сътрудник. Сянката на тези думи ще остане дълго време и ще оспори надеждността на Русия като интернационален сътрудник. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР