Бившият външен министър Надежда Нейнски коментира напрежението между Иран и

...
Бившият външен министър Надежда Нейнски коментира напрежението между Иран и
Коментари Харесай

Нейнски: Има няколко геополитически фактора, които застрашават Западния свят

Бившият външен министър Надежда Нейнски разяснява напрежението сред Иран и Израел.

" Има късмет да не се стигне до ескалация на напрежението в Близкия изток ", разгласи тя в предаването „ На фокус ”. „ Няма ескалация, изгоря стълбата – борбата на Иран против Израел стана очевидна ”, добави тя.

По думите на дипломата от военна позиция среднощната офанзива е крах за Иран. „ От политическа позиция има смяна на тактиката на Иран за Близкия изток. Ескалацията на този районен спор е по-скоро част от огромния геополитически конфликт ”, сподели Нейнски. Според дипломата е вярно отговорът на Израел да е доста обмислен.

Тя направи аналог сред спора Русия-Украйна и нападението на Иран към Израел. „ Има няколко геополитически фактора, които заплашват Западния свят ”, изясни тя.

Бившият външен министър не счита, че светът ще стигне до действителен огромен конфликт. „ Ще има районни спорове, в които ще бъде наливано гориво, с цел да могат избрани геополитически сили да извличат изгоди и да преструктурират въздействия. Ще бъде един разтревожен свят през идващите години ”, добави Нейнски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР