Бившият треньор на Левски и ЦСКА - Георги Василев -

...
Бившият треньор на Левски и ЦСКА - Георги Василев -
Коментари Харесай

Гочето похвали Левски за грамотното представяне, а ЦСКА за високата класа

Бившият треньор на Левски и ЦСКА - Георги Василев - показа мнението си за нулевото тъждество сред " сините " и " червени " тази неделя.

" Най-радващото в този дуел двубой бе ентусиазмът по трибуните на многочислените, зажаднели за прекрасен футбол последователи. За страдание предстоящият от тях театър не се състоя. За това обаче виновност нямат двата тима, които дадоха всичко от себе си в ужасните метеорологични условия и търсеха успеха до последния съдийски сигнал.

Левски стартира по-активно, възползвайки се от чистия терен при започване на срещата. Сините взеха самодейността и ясно дадоха на съперника си да разбере, че за разлика от скорошните им срещи този път са подготвени за борба. След утежняването на изискванията единоборствата доминираха, а армейците, които са по-мощни физически, предстоящо по-бързо се ориентираха в ситуацията. Въпреки това през целия дуел ентусиазмът и настроението в лагера на сините бяха на доста високо равнище. ЦСКА от своя страна показа по-спокойна, по-уравновесена игра, на база и на по-високата класа, с която разполага.

С грамотното си показване, огромното предпочитание и позабравения левскарски дух възпитаниците на Станимир Стоилов съумяха да дадат отпор на противника, даже когато останаха с човек по-малко. Освен това доста положително усещане от състава на " сините " направи бразилецът Уелтън, който показва забавни качества, които занапред ще разкрива по родните терени. За ЦСКА пък доста мощно в средата на терена се показа хърватинът Мухар. От една страна, халфът спомогна за стабилността на " алените ", които изключително през втората част безапелационно завоюваха борбата в центъра, а също така бе главният мотор на офанзивите, извеждайки на няколко пъти свои съотборници на чудесни позиции. Тук би трябвало да се означи и неналичието на класа в завършващия удар, която лиши армейците от триумфа. На Йомов евентуално дълго време ще му тежи тази мисъл, защото на два пъти победоносната развръзка на дуела бе на крайници му. Той бе задължен да осъществя, останал очи в очи с Михайлов, а позицията на тялото му и постановката на удара при втората обстановка, когато Вилдсхут му асистира, бяха непростими. Нидерландецът се включи добре в срещата, а Стойчо Младенов би трябвало да бъде поздравен за промените, които направи, защото всички футболисти, които се появиха на терена, спомогнаха за превъзходството на ЦСКА. За следващ път обаче страхът на Вилдсхут, когато излезе на голова позиция, коства успеха ", разяснява Гочето пред " Тема спорт ".
 Левски и ЦСКА направиха 0:0 в efbet Лига
Уникални пропуски на Вилдсхут и Йомов избавиха Левски против ЦСКА в дерби с двама изгонени

Снежен пъкъл на Националния стадион
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР