Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев сподели впечатленията

...
Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев сподели впечатленията
Коментари Харесай

Мишо Вълчев: Николай Михайлов спаси Левски срещу ЦСКА

Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев показа усещанията си от дербито сред сините и ЦСКА през миналия уикенд. Славният нападател на столичани е на мнение, че мачът е трябвало да се състои макар неприятните условия на " Васил Левски ". Той отличи представянето на новите попълнения от началото на годината. Ето какво съобщи пред " Тема Спорт ".

Г-н Вълчев, какви са усещанията ви от миналото дерби сред Левски и ЦСКА, което се игра в доста тежки условия на " Васил Левски "?

- През първото полувреме безусловно двата тима се мъчеха на терена. Нямаше футболни достолепия - липсваше организирането на хубави офанзиви, не можеше да се разиграе топката, единствено имаше изритване на кълбото, блъсканици и нарушавания. Левски по-добре влезе в дербито и можеше да осъществя гол в първите 15 минути. Да, споделяме, че теренът е бил неприятен, само че ясно се видя, че сините по-бързо се приспособиха към изискванията в първите минути и можеше да се получи нещо. През второто полувреме след почистването на снега повече се разиграваше топката и се сътвориха сполучливи офанзиви, изключително от ЦСКА, само че Левски тогава беше с човек по-малко на терена и това оказа въздействие. Николай Михайлов избави тима, откакто на три пъти играчи на алените излизаха сами против него. Този път за разлика от предходните дуели централната двойка бранители на сините на няколко пъти се пречупи и се сътвориха заплахите. Дори и с човек по-малко, Левски можеше да осъществя попадение, откакто ЦСКА заигра по-офанзивно. Създадоха се предпоставки за игра на контраатаки посредством Велтон, който бе доста деятелен. Имаше и една обстановка на левия фланг, където Хосе Кордоба се бе присъединил, само че не съумя да подаде добре към Филип Кръстев.
 Школата на ЦСКА има нов началник
Школата на ЦСКА има нов началник

Добри Митов пое гениите

Кой ви направи усещане в Левски с играта си по време на дербито?

- Велтон загатна в предходните мачове, че има скорост, експедитивност, техника и добър завършващ удар. Вкара хубав гол против ЦСКА 1948. Срещу армейците сподели, че може да е рисков. Да, през второто полувреме сините играха по-прибрано, само че сподели на няколко пъти качествата си. Билал Бари също се бореше доста. Отне много топки, макар че в офанзива не съумя да направи доста. Цунами също игра добре, нищо, че бе изпъден. Сонко Сундберг демонстрира равнище. Според мен Мъри има концепция той да е в двойка с Ван дер Каап. Нидерландецът е с хубави качества, само че сега Стоилов няма по какъв начин да пипа централните бранители, тъй като играта им спори. Добрата вест е и завръщането на Георги Миланов, както и бързото адаптиране към тима на Филип Кръстев.

Много хора показаха мнение, че дуелът не е трябвало да се състои. Вие на какво мнение сте?

- Ако погледнем от страната на почитателите, които бяха пристигнали на стадиона, и ги бяхме попитали дали би трябвало да се играе, те щяха да отговорят позитивно, защото има доста хора, които са пропътували огромно разстояние, с цел да следят мача. Да, тези условия вредят на качеството на играта и футболистите се мъчат, само че поради почитателите не трябваше да се приключва дуелът.

Главният арбитър Валентин Железов отнесе доста рецензии след мача. Допусна ли основни неточности реферът?

- Имаше доста неправилни отсъждания. Не знам и за какво толкоз време се губи за ревизиране на обстановките с ВАР. Спира се играта за 5-6 минути. Съдията направи няколко неточности и не може да му се даде добра оценка.

За Левски следва още един тежък мач. Какви са упованията ви от дуела с Лудогорец в края на седмицата?

- Сините би трябвало да покажат своето лице против мощен съперник. В Разград Лудогорец ще играе доста офанзивно и Левски ще се стреми да работи по-организирано в отбрана, ще се търсят бързи контраатаки. Не споделям, че сините ще са в глуха отбрана, само че ще работят по-предпазливо. Ще има тактическо надхитряне сред треньорите. Левски има своите шансове. Нека да забележим Левски против Лудогорец, това ще даде изясненост за действителното положение на отбора.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР