Бившият технически секретар на Барселона Ерик Абидал даде интервю за

...
Бившият технически секретар на Барселона Ерик Абидал даде интервю за
Коментари Харесай

Абидал: Неймар беше много близо до завръщане в Барселона

Бившият механически секретар на Барселона Ерик Абидал даде изявление за " Telegraph ", в което разкри някои детайлности за интервенциите и решенията, с които се е сблъсквал в клуба по времето на Хосеп Мария Бартомеу.

Французинът разкри, че Неймар е бил доста покрай завръщането си в клуба през лятото на 2019 година, само че привличането на Гризман е спряло интервенцията: „ Десет дни преди затварянето на пазара бях в Париж и разговарях с Леонардо. Ако не бяхме подписали с Гризман, аз съм 100 % уверен, че Неймар щеше да бъде притеглен ", сподели Абидал.

Той напомни, че един от причините против връщането на Неймар е бил, че той има правосъдно дело против клуба. " Те споделиха, че ще би трябвало да спре правосъдния развой, в случай че желае да се върне. Но това не беше моят проблем, тъй като не бях в клуба, когато се случи този спор. Според мен щях да съумея да подпиша с него, само че това не се случи ", сподели още някогашният футболист на каталунците.

„ Имахме потребност от крило и когато Неймар беше в Барселона, равнището му беше необикновено. Не става въпрос да кажем кой състезател е по-добър, а позицията, която трябваше да подобрим. Президентът обаче реши да подпише с Гризман ", съобщи още Абидал.

Той също по този начин удостовери, че е предложил Маурисио Почетино за треньор, когато Ернесто Валверде беше уволнен през януари 2020 година макар предишното му в Еспаньол: „ Да, и освен аз. Казах на борда, че би трябвало да доведа най-хубавия треньор на пазара. Ясно им дадох да се разбере, че не е нужно да мислим политически, тъй като той преди е бил в Еспаньол. Исках най-хубавото и той е един от най-хубавите в нашия спорт”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР