Бившият световен шампион в тежка категория Майк Тайсън ще се

...
Бившият световен шампион в тежка категория Майк Тайсън ще се
Коментари Харесай

Майк Тайсън се завръща на ринга срещу YouTube звездата Джейк Пол

Бившият международен първенец в тежка категория Майк Тайсън ще се завърне на кръга против YouTube звездата Джейк Пол, който от известно време се занимава с бокс.


Мачът сред двамата е плануван за 20 юли на 80-хилядния „ AT&T Стейдиъм “ – домът на Далас Каубойс. Събитието ще се излъчва онлайн по Netflix – първият мач от военен спорт в историята на стрийминг платформата.

Пол е с 30 години по-млад от Тайсън, като изгря в YouTube, преди да стартира изненадващо боксова кариера. Той стартира с шест следващи победи, преди да отстъпи на боксьора и телевизионна звезда Томи Фюри. Последваха нови три триумфа за Пол, който има по-голям брат – Логан, който също се изявява най-вече в обществените мрежи, само че е и първенец в Световната федерация по кеч (WWE).

„ Устремен съм към това да стана международен първенец и в този момент имам опцията да потвърдя на какво съм кадърен против най-великия първенец в тежка категория в историята, най-злия човек на планетата и най-опасния боксьор за всички времена. Това ще бъде мач за историята “, сподели Пол.

Тайсън похвали идния си противник. „ Той израсна доста като боксьор през годините, тъй че ще бъде доста занимателно да забележим какво ще направи волята и упоритостта на едно хлапе против опита и класата на най-великия. Аз започнах кариерата му, когато се бих с Рой Джоунс-младши и в този момент възнамерявам да я завърша “.

Срещу Рой Джоунс-младши Тайсън приключи наедно през 2020. В същата вечер Пол нокаутира някогашната НБА звезда Нейт Робинсън. Последният професионален конфликт на „ Звяра “ бе през 2005 година, когато той загуби от ирландеца Кевин Макбрайд.

Netflix продължава с афинитета си към лъчение на спорт. В последните няколко месеца на стрийминг платформата бяха излъчени Netflix Slam – демонстративният тенис мач сред Карлос Алкарас и Рафаел Надал, както и Netflix Cup, който включваше голфъри и водачи от Ф1, състезаващи се един против различен. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР