Бившият световен шампион в супертежка категория в професионалния бокс Владимир

...
Бившият световен шампион в супертежка категория в професионалния бокс Владимир
Коментари Харесай

Кличко отново загатна - връща се на боксовия ринг

Бившият международен първенец в супертежка категория в професионалния бокс Владимир Кличко продължава да поддържа разновидността за завръщане на кръга с концепцията да счупи върха на Джордж Форман.

Форман завоюва купите във версиите Световна боксова асоциация (WBA) и Международна боксова федерация (IBF) на 45-годишна възраст. И към този момент на своите 46 Кличко разгласи пред вестник Билд, че желае да счупи този връх на американската легенда.

"Ако съм в добра форма. Кой знае, може би си вардя фантазията да счупя върха на Джордж Форман. Това ме стимулира да ставам всеки ден и да спортувам ", сподели той. Не желая да троша челюсти, желая да троша върхове ".

Кличко също по този начин приказва и за отказването на Тайсън Фюри, който си потегли от кръга с победа над Дилън Уайт. Кличко се отхвърли от бокса през 2017-а година с 69 победи, само че през 2015-а беше надвит от Фюри.

В момента Владимир е компактно до брат си Виталий, който е кмет на Киев и му оказва помощ в сложните дни на войната, която Русия предизвика против родината им.

Но преди две години Форман приказва за вероятно завръщане на Кличко и той не се изрече изключително положително по този въпрос: "Защо би трябвало да се връща още веднъж в бокса? Може да го направи само, в случай че му трябват парите. Но в случай че е ОК финансово, аз му предлагам да не се връща. Просто боксът е подобен спорт, който не разрешава такива решения, изясни Форман през 2020-а.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР