Бившият световен шампион в колоезденето - Марк Кавендиш, подписа договор

...
Бившият световен шампион в колоезденето - Марк Кавендиш, подписа договор
Коментари Харесай

Марк Кавендиш си намери нов отбор

Бившият международен първенец в колоезденето - Марк Кавендиш, подписа контракт за една година с тима на Астана-Казакстан.

Така 37-годишният спринтьор ще остане най-малко още една година в най-високото равнище на шосейното колоездене - международния тур. Британецът е на една победа от абсолютния връх в Тур дьо Франс. Той може да задмине великия Еди Меркс по брой триумфи в най-престижното колоездачно съревнование. В момента Кавендиш има 34 победи в стадии на обиколката, до момента в който Меркс има 35.

Бившият му отбор - Куик-Степ, не го включи в тима си за конкуренцията през юли предходната година и това докара до раздялата сред Кавендиш и отбора в края на сезона. Дълго се спекулираше, че спринтьорът води диалози точно с Астана, само че в този момент съглашението сред двете страни е реалност. 

Кавендиш стана и народен първенец през миналия сезон и ще носи специфичното трико за първенец на Англия през идващия сезон. Привличането му в Астана несъмнено е добра вест и за тима воден от Александър Винокуров. Сред състезателите му липсва спринтьор като Кавендиш, който може да печели бързите финали през годината. 

The pictures you were waiting for…
— Astana Qazaqstan Team (@AstanaQazTeam)
Програмата на Кавендиш за сезона към момента не е оповестена, само че колоезденето се завърна с цялостна мощ, откакто първото съревнование от международния тур стартира точно през днешния ден, на 17-и януари. Става въпрос за конкуренцията в Австралия - Tour Down Under. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР