Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко

...
Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко
Коментари Харесай

Кличко скочи на МОК заради Русия и Беларус

Бившият международен първенец по бокс в тежка категория Владимир Кличко изригна против президента на МОК Томас Бах, който през вчерашния ден разгласи, че предлага връщането на съветски и беларуски спортисти на интернационалните спортни събития като неутрални състезатели.  

“МОК позволи съветски и беларуски спортисти да вземат участие на Олимпийските игри под " безпристрастен байрак ". Това решение е подправен байрак. Томас Бах служи на цветовете и ползите на Русия. Това решение петни олимпийския дух и е като тази война: една нелепост ", съобщи Кличко в обществените мрежи.

В началото на годината украинецът насочи молба към Бах да попречи на Русия да взе участие на идната олимпиада.

" Не правете това или ще предадете олимпийския дух. Не правете тази монументална неточност. Светът ви гледа. Историята ще ви съди. Успех при вземането на решение ", сподели Кличко през януари във видеообръщение, снимано на фона на руини от войната.

Вчерашното изказване на Томас Бах обаче не е дефинитивно решение за допускане на Русия и Беларус до Олимпиадата в Париж 2024.

" Изпълнителният комитет на МОК не е определил ясна времева рамка за решение по отношение на присъединяване на съветски и беларуски спортисти на Олимпийските игри през 2024 и 2026 година. Никой не знае какво ще се случи на следващия ден или след девет месеца. Нямам отговор по кое време ще пристигна подобаващият миг, следим обстановката ", сподели Томас Бах.

Спортисти, които са сключили контракт с съветската или беларуската войска или службите за национална сигурност, не могат да се състезават, същото важи и отборните съревнования, в които спортисти с съветски или беларуски паспорт не могат да вземат участие, оповестиха от МОК. Изпълкомът акцентира, че глобите против съветските и беларуските страни би трябвало да останат в действие и никакви интернационалните събития не би трябвало да се провеждат в тези страни.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР