Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко

...
Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко
Коментари Харесай

Кличко: Мога да се завърна заради рекорда

Бившият международен първенец по бокс в тежка категория Владимир Кличко обмисля завръщане на кръга.

Украинецът е на 43 години, а желанието му е да усъвършенства върха на Джордж Форман - най-възрастния боксов първенец. През 1994 година американецът нокаутира Майкъл Мурър и на 45-годишна възраст завоюва шампионския пояс в тежка категория.

" Все още го мога. Мога ли да се боксирам? Да! Оставям си отворени малки врати. Няма да се завърна, с цел да счупя нечия челюст, а с цел да подобря връх. Джордж Форман съумя. Мисля, че беше на 45, когато стана първенец. Това е едно доста положително достижение ", съобщи Кличко пред " Бизнес Инсайдър ".

Снимка: Getty Images

Украинският боксьор държеше три от поясите в тежка категория до 2017 година, когато загуби от Антъни Джошуа.

В своята кариера на професионалния кръг той има 69 мача, в които е постигнал 64 победи (53 с нокаут). Загубата от британеца беше и последният мач за Кличко досега. Въпреки голямото предпочитание на почитателите на бокса за реванш, той по този начин и не се състоя. Вместо това украинецът разгласи, че се отдръпва от дейния спорт.
Владимир Кличко: Спирам със спорта и разтварям нова глава (ВИДЕО) "Бъдете с мен и в идващото ми тестване ", прикани феновете си именитият боксьор
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР