Бившият старши треньор на Черно море Стефан Генов определи като

...
Бившият старши треньор на Черно море Стефан Генов определи като
Коментари Харесай

Асистентът на Белчев защити младия треньор на Черно море

Бившият старши треньор на Черно море Стефан Генов дефинира като вярно решението на управлението да остави Емануел Луканов на поста и за пролетния дял в Първа професионална лига. Както е известно, Генов е осведомен добре с качествата на младия експерт, който му бе асистент, когато водеше “моряците” в интервала ноември 2010 - септември 2012.

“Емануел е един доста упорит, разбиращ играта и квалифициран треньор. Аз персонално чаках надалеч по-рано да поеме Черно море, защото изкара цели седем години като асистент. Но с решението си шефовете за следващ път демонстрираха, че държат на една поредност и последователност. Така беше и с мен. Аз пристигнах като асистент на “Тича”, само че по стичане на събитията по-бързо станах старши треньор”, съобщи за “Народно дело Седмицата” Генов.

Помощникът на Стамен Белчев в ЦСКА-София посочи, че Луканов въпреки всичко не е вълшебник, с цел да промени нещата за два-три месеца с вълшебна пръчка и тимът ще прекара, до момента в който заиграе, както той желае. “Емануел получава късмет да организира зимна подготовка и направи селекция, а през пролетта да развие своите хрумвания и визии. Дано тогава и шансът го покрие, с цел да има резултати. Защото тази есен Черно море нямаше никакво спортно благополучие. Само като си спомня какъв брой положения изтърваха против Верея и Пирин и вместо шест точки в двата мача останаха с нула. Но знаете, че шансът и пропуските се не помнят, а остават резултатите. И откакто няма такива, треньорът постоянно е подложен на мушката. В случая управлението на Черно море несъмнено е отчело обстоятелството, че Луканов не е правил селекция и не е водил подготовка, а и в игрово отношение под негово управление отборът стоеше добре и му липсваше единствено голът”, добави някогашният ментор на варненци.

Стефан Генов счита, че макар кошмарната стратегия Черно море към момента има шансове за Топ 6, защото чака Верея да се разпадне. “Докато има мачове, има вяра. Мисля, че приказката на Верея завърши и те ще губят наред през пролетта. Но това не трябва да успокоява Черно море, тъй като огромната заплаха може да пристигна от Славия. Те стягат страхотна селекция и имат комфортна програма”, предизвести Генов.

Както е известно, Верея зимува шести, на 6 точки пред седмия Черно море и 7 пред осмия Славия. В оставащите шест пролетни кръга до плейофите Верея приема ЦСКА-София, Пирин (Благоевград) и Ботев (Пловдив) и гостува на Дунав, Славия и Септември (София). Черно море ще е хазаин на Берое, Левски и Локомотив и посетител на ЦСКА-София, Етър и Лудогорец, а Славия ще одобри Локомотив (Пловдив), Верея и Пирин и гостува в Разград, на Витоша и Дунав. “Дори Черно море да не влезе в Топ 6, има защо да играе във втората осмица, тъй като, в случай че приключи седми, най-вероятно ще срещне четвъртия в пряк спор за последния ни участник в Лига Европа. Вярно, четвъртият ще е хазаин, само че в един мач нищо не се знае”, приключи Генов.
Първа лига 20 кръг, петък 8 декември  Септември (София) 2:1краен резулат  Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР