Бившият собственик на Левски Спас Русев е направил жест в

...
Бившият собственик на Левски Спас Русев е направил жест в
Коментари Харесай

Спас Русев плати дълг на "Левски" за 3 млн. лв.

Бившият притежател на " Левски " Спас Русев е направил жест в интерес на клуба, като е платил с персонални средства огромно обвързване на клуба. Става въпрос за сума от 3 млн. лева, дължима от " Левски " към " Виваком ", където Русев продължава да е главен акционер.

" Да, истина е, че поемам с персонални средства отговорностите на " Левски " към " Виваком ". Вече съм приказвал с борда на шефовете в компанията, като всичко е конкретизирано. Радвам се, че ще мога да оказа помощ на " Левски " в този тежък миг. Мисля си, че всички в България и по света видяха, че почитателите направиха страхотни неща, с цел да може тяхната обич да съществува. Не желая да приказвам за моята част от ръководството. Единственото несъмнено е, че " Левски " ми влезе във вените ", разяснява Русев пред " Спортал ".

Бизнесменът бе притежател на футболния клуб от лятото на 2016 година до януари 2019 година При напускането му дълговете на " Левски " възлизаха на към 32 млн. лева По-късно, при ръководството на Васил Божков отговорностите са свити до 16 млн. лева Сегашният жест на Русев идва в сериозен миг за " Левски ", защото новият притежател Наско Сираков (който би трябвало да бъде одобрен като подобен на общо заседание на 6 юли) би трябвало да подхваща незабавни дейности, с цел да предотврати овакантяване на футболисти поради неплатени заплати и оповестяване на клуба в неплатежоспособност.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР