Бившият служител на американското разузнаване Едуард Сноудън получи право на

...
Бившият служител на американското разузнаване Едуард Сноудън получи право на
Коментари Харесай

Едуард Сноудън вече може да остане в Русия за постоянно

Бившият чиновник на американското разузнаване Едуард Сноудън получи право на непрекъснато престояване в Русия, съобщи юристът му, представен от „ Франс Прес “.

Американецът, който избяга от личната си страна, откакто разкри, че локалните служби шпионират жителите си през 2013 година, живее в заточение, откогато направи разкритията.

Адвокатът на 37-годишния мъж, Анатоли Кучерена, съобщи, че разрешението за престояване е удължено и в този момент е безсрочно, което е станало допустимо със скорошните промени в съветския имиграционен закон.

Междувременно Съединени американски щати търсят Сноудън по обвинявания в шпионаж, откакто обществено разгласи, че Агенцията за национална сигурност (NSA) събира телефонни записи на милиони жители. Той желае да се върне назад в страната си.

Кучерена разяснява още, че Сноудън „ самичък ще вземе решението “ дали да кандидатства за съветско поданство и е „ естествено “ да отиде назад в Съединени американски щати, само че ще го направи щом делото против него завърши.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР