Бившият служебен премиер Стефан Софиянски прогнозира сериозна икономическа криза в

...
Бившият служебен премиер Стефан Софиянски прогнозира сериозна икономическа криза в
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Идва много сериозна икономическа криза в България

Бившият длъжностен министър председател Стефан Софиянски предвижда сериозна икономическа рецесия в България. Той беше посетител в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Има напрежение, само че това напрежение съпровожда ръководството на Борисов от края на първия му мандат, разяснява Софиянски. В този мандат като източници на напрежение той маркира банкрута на КТБ, промяната на здравните министри и ръководителя на НЗОК и историята с ЧЕЗ.

„ Това са неща, които демонстрират управнически неумения и липса на ясна тактика и цел на държавното управление. Притеснява ме повече, че държавното управление не знае какво прави. В момента напъните би трябвало да се съсредоточат изяло върху икономическата среда. Не желая да бъда неприятен оракул, само че за мен идва доста сериозна икономическа рецесия в България. Защото ние не осигуряваме задоволително напредък. Цените на горивата и в магазините порастват, а вероятност за бурно икономическо развиване, каквото е належащо на България, в случай че желаеме да влизаме в еврозоната, няма ”, сподели Софиянски.

Проблемите на хората, които в този момент реагират по този начин остро, би трябвало да са непрекъснат ангажимент на държавното управление. То би трябвало да си сложи съответни значими цели - по-бързо асимилиране на фондовете, въвеждането в по-дългосрочен проект на еврото. Тези неща се губят, тъй като липсва тактика. Създава се едно усещане на огромен безпорядък в ръководството на страната.

По думите на Софиянски на България ѝ би трябвало нападателен бюджет, мощно капиталово надъхан, доста по-бърз оборот на паричната маса.

Необходима е динамичност, която държавното управление и ръководството не придава на развиването на страната.

Вижте целия диалог със Стефан Софиянски във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР