Бившият следовател Петьо Еврото беше посочен от премиера Кирил Петков

...
Бившият следовател Петьо Еврото беше посочен от премиера Кирил Петков
Коментари Харесай

Жената на Петьо Еврото затвори кафенето „Риц“ в Солун

Бившият следовател Петьо Еврото беше посочен от премиера Кирил Петков като едно от главните настоящи лица на корупцията в България

Кафенето „ Риц “ в центъра на Солун към този момент не работи, откри инспекция на. Миналото лято „ Риц “ беше благосъстоятелност на Любена Петрова, брачната половинка на Петьо Еврото, която се прочу около случая „ Осемте джуджета “.

Заведението на комерсиалната улица „ Елефтерио Венизело номер 1 в Солун беше отворено през лятото на 2021 и с изключение на кафе и разхладителни питиета оферираше пространство за арт събития – литературни четения и изложения. На касовите бележки личеше името на Любена Петрова, записана като едноличен търговец.

В момента „ Риц “ е затворен, само че това не се дължи на противоепидемичните ограничавания. Махнати са всички опознавателни табели и телефонът на заведението не дава отговор.

Любена Петрова беше дейна поддръжничка на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров и сегашния Иван Гешев, като организираше посредством сдружението си „ План Б “ демонстрации в тяхна поддръжка. Любена и нейният брачен партньор Петьо Петров с название „ Еврото “ са основни настоящи лица в скица за изнудване и завладяване на бизнес с присъединяване на юристи, висши прокурори и мутри, разкрита от индустриалеца Илия Златанов в серия изявленията за.

Правозащитната активност на Петрова явно се е монетизирала добре. Освен с „ Риц “, името на Петрова се свързва с още две заведения – скъпата локация на крайбрежния бул. „ Леофортос Никис “ номер 13, където е ситуирано кафенето „ Ернест “, както и заведение в гр. Серес.

Двата влиятелни търговски парцела в центъра на Солун се правят оценка най-малко на 3000 евро на кв.м., само че това не е целия патримониум на Любена Петрова. В България тя също е натрупала парцели на стойност стотици хиляди лв., сподели следствие на БРРД.

До момента няма данни, че прокуратурата ревизира произхода на средствата за тези придобивки. Бившият следовател Петьо Еврото беше посочен от премиера Кирил Петков като едно от главните настоящи лица на корупцията в България и влезе в листата с 19 души, предаден на гл. прокурор Иван Гешев. Петков уточни, че Гешев е двадесетият в листата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР