Бившият шведски министър-председател и външен министър Карл Билд се усъмни

...
Бившият шведски министър-председател и външен министър Карл Билд се усъмни
Коментари Харесай

Карл Билд: Външната политика не е за аматьори

Бившият шведски министър-председател и външен министър Карл Билд се усъмни в качествата на Мария Габриел да бъде идващия външен министър на Европейския съюз. Той написа това в своя профил в Туитър.

“Слухът е, че Мария Габриел е препоръчана от ЕНП като висш представител на Европейски Съюз. Ако е истина, мъдростта зад този ход ми убягва ”, написа Билд.

“Във въртележката на Европейския съвет тази нощ /снощи – бел.ред./ откровено се надявам да бъде отделено внимание на назначението на умел и с тежест висш представител. Външната политика в днешния по-оспорван, комплициран и цялостен с спорове свят не е за дилетанти ”, написа още той в обществената мрежа, без да загатва името на Габриел.

Карл Билд е министър-председател на Швеция в интервала от 1991 до 1994 година, който съответства с кървавите войни в някогашна Югославия. Той беше специфичен представител на Европейския съюз за някогашна Югославия от юни 1995 година и съпредседател на Дейтънската мирна конференция, която приключи войната в Босна. Билд беше висш представител за Босна в следвоенния интервал от 1995 до 1997 година Неговите дипломатически умения бяха оценени по достолепие и от 2006 до 2014 година Билд беше външен министър на своята страна. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР