Бившият шеф на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев

...
Бившият шеф на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев
Коментари Харесай

Данчо Пенчев отново e шев на РЗИ-София

Бившият началник на Столичната районна здравна ревизия доктор Данчо Пенчев още веднъж оглави институцията. Той подаде оставка преди повече от месец след абсурда към карантинирането на премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.

Няколко дни по-късно той беше назначен за заместник-директор на софийското РЗИ. Сега става още веднъж титуляр, откакто досегашният началник доктор Илонка Маева е подала молба за пенсиониране.

В края на октомври визитата на Радев в Естония бе предварително прекъсната поради информация, че е бил контактен със инфектиран с ковид. Президентът беше подложен под карантина. На идващия ден Данчо Пенчев анулира карантината му, откакто президентът е дал два негативни теста за COVID-19.

Дни по-късно министър председателят разгласи, че се самоизолира поради контакт със инфектирания зам.-министър на районното развиване Николай Нанков. Ден след свалянето на карантината поради два негативни теста, Борисов разгласи, че третият му PCR тест е позитивен и подаде към РЗИ контактните си лица.

Според заповедта на здравния министър, всички близки контактни на доказан случай на COVID-19 подлежат на 10-дневна карантина, считано от последния контакт с доказания случай. Отрицателният PCR тест не е посочен като изискване за анулация на карантината.

Столичната РЗИ беше упрекната в използването на двойни стандарти по отношение на елементарните жители и хора, заемащи висши държавни постове. Причината е, че не е ясно въз основата на кои нормативни текстове бе прекъсната карантината на Борисов и Радев.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР