Бившият шеф на сигурноста на Twitter - Пейтър Затко -

...
Бившият шеф на сигурноста на Twitter - Пейтър Затко -
Коментари Харесай

Бившият шеф на сигурността на Twitter ще свидетелства пред Сената

Бившият началник на сигурноста на Twitter - Пейтър Затко - ще свидетелства пред Сената за разкритията за някогашния си шеф, които направи тази седмица, заяви Engadget.

Затко е поканен да опише елементи за сигурността на микроблогинг платформата на правната комисия на Сената на 13 септември.

" Обвиненията на господин Затко за широкоразпространени пропуски в сигурността и интервенция на непознати играчи в Twitter повдига съществени терзания. Ако тези изказвания са правилни, те могат да посочват съществени опасности за сигурността на данните за Twitter консуматори по целия свят ", стимулира поканата ръководителят на комисията сенатор Дик Дърбин.

Затко е извънредно сериозен към актуалното управление на Twitter, като твърди, че половината сървъри на компанията работят с стар и уязвим програмен продукт и че ръководителите премълчават ужасяващи обстоятелства за броя на пробивите и неналичието на отбрана на потребителските данни, вместо това представяйки на шефовете " розови диаграми, измерващи маловажни промени ".

Затко също по този начин разкрива, че хиляди чиновници към момента имат широкообхватен и сложен за следене достъп до главния програмен продукт на компанията, което е довело до редица хакове, в това число заграбване на сметки на известни персони като Илон Мъск, Барак Обама и Доналд Тръмп.

Ръководството на компанията, предстоящо, дефинира неговите изявления като " изпълнени с грешки ". А основният изпълнителен шеф Параг Агравал е споделил на работещите в Twitter, че Затко е уволнен за " неефективно водачество и неприятно справяне с работата ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР